5G eMBB/RedCap/NB-IoT Fa'amatalaga Fa'amatalaga Maketi

Tusitala: Ulink Media

O le 5G na tuliloaina e le alamanuia, ma o ituaiga uma o le olaga sa i ai le maualuga maualuga o faʻamoemoega mo ia.I aso nei, ua faasolosolo malie ona ulufale le 5G i se vaitaimi o le atinaʻe mautu, ma ua toe foʻi uiga o tagata uma i le "filemu".E ui i le faʻaitiitia o le tele o leo i totonu o pisinisi ma le fefiloi o tala lelei ma le le lelei e uiga i le 5G, AIoT Research Institute o loʻo gauai atu pea i le atinaʻe lata mai o le 5G, ma ua fausia ai se "Cellular IoT Series of 5G Market Tracking and Research Report (2023). lomiga)" mo lenei faamoemoe.O iinei, o nisi o mea o loʻo i totonu o le lipoti o le a maua mai e faʻaalia ai le atinaʻe moni o le 5G eMBB, 5G RedCap ma le 5G NB-IoT faʻatasi ai ma faʻamatalaga faʻamoemoe.

5G eMBB

5g embb

Mai le vaaiga o le 5G eMBB terminal module uta, i le taimi nei, i le maketi e le o telefoni feaveaʻi, o uta o le 5G eMBB modules e laʻititi pe a faʻatusatusa i faʻamoemoega.Avea le aofaʻi o uta o 5G eMBB modules i le 2022 e fai ma faʻataʻitaʻiga, o le aofaʻi o uta e 10 miliona i le lalolagi atoa, o le 20% -30% o le uta o le uta e sau mai le maketi Saina.2023 o le a vaʻaia le tuputupu aʻe, ma o le aofaʻi atoa o uta o le lalolagi o 5G eMBB modules e faʻamoemoe e oʻo atu i le 1,300w.I le maeʻa ai o le 2023, ona o le tele o tekonolosi ma suʻesuʻega atoa o le maketi talosaga, faʻatasi ai ma le laʻititi laʻititi i le vaitau talu ai, e mafai ona faʻatumauina le maualuga o le tuputupu aʻe., pe o le a tumau pea le maualuga o le tuputupu ae.E tusa ai ma faʻamatalaga a le AIoT StarMap Research Institute, o le tuputupu aʻe o le a oʻo atu i le 60% -75% i nai tausaga o lumanaʻi.

640

Mai le vaaiga o le 5G eMBB terminal module uta, mo le maketi i le lalolagi atoa, o le tele o sea o uta talosaga IoT o loʻo i totonu o le maketi talosaga a le FWA, lea e aofia ai le tele o ituaiga faʻailoga e pei o CPE, MiFi, IDU / ODU, ma isi. e le maketi meafaigaluega eMBB, lea o le terminal forms e tele lava VR / XR, taʻavale faʻapipiʻiina terminals, ma isi, ona sosoo ai lea ma le maketi otometi alamanuia, lea o le autu terminal fomu o fale gaosi oloa, kata galue, ma isi. maketi otometi, lea o le autu autu fomu o fale gaosi faitotoa ma alamanuia kata.O le pito sili ona masani o le CPE, faʻatasi ai ma le tele o uta e tusa ma le 6 miliona fasi pepa i le 2022, ma o le faʻatauga o le voluma e faʻamoemoe e oʻo atu i le 8 miliona fasi pepa i le 2023.

Mo le maketi i totonu o le atunuʻu, o le vaega autu o felauaiga o le 5G terminal module o le maketi taʻavale, ma e naʻo ni nai taʻavale (e pei o le BYD) o loʻo faʻaogaina le 5G eMBB module, ioe, o loʻo i ai isi tagata fai taavale o loʻo faʻataʻitaʻiina ma tagata gaosi oloa.O loʻo faʻamoemoeina o le a oʻo atu le uta i totonu o le atunuʻu i le 1 miliona fasi pepa i le 2023.

5G RedCap

Talu mai le faʻamaʻaisa o le R17 version of the standard, o loʻo faʻalauiloaina e le alamanuia le faʻatauga o le 5G RedCap e faʻavae i luga o le tulaga.I aso nei, o le faʻasalalauga o le 5G RedCap e foliga mai o loʻo alualu i luma vave nai lo le mea na faʻamoemoeina.

I le afa muamua o le 2023, 5G RedCap tekinolosi ma oloa o le a faasolosolo ina matua.E oʻo mai i le taimi nei, o nisi tagata faʻatau oloa ua faʻalauiloaina a latou oloa 5G RedCap muamua mo le suʻega, ma e faʻamoemoe o le afa muamua o le 2024, o le a sili atu le 5G RedCap chips, modules ma terminals o le a ulufale atu i le maketi, lea o le a tatalaina ai nisi o faʻaaliga mo le faʻaaogaina. , ma i le 2025, o le a amata ona faʻataunuʻuina talosaga tetele.

I le taimi nei, ua faia e le au fai chips, fai modules, operators ma pisinisi faʻatauvaʻa e faʻasolosolo malie le faʻalauiloaina o le 5G RedCap faʻataʻitaʻiga, faʻamaonia tekinolosi ma le atinaʻeina o oloa ma fofo.

E tusa ai ma le tau o 5G RedCap modules, o loʻo i ai pea se va i le va o le tau muamua o le 5G RedCap ma Cat.4.E ui lava e mafai e le 5G RedCap ona faʻasaoina le 50% -60% o le tau o 5G eMBB modules o loʻo iai e ala i le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le tele o masini e ala i le suʻiina, o le a sili atu i le $ 100 pe tusa ma le $ 200.Ae ui i lea, faatasi ai ma le atinaʻeina o le alamanuia, o le tau o le 5G RedCap modules o le a faʻaauau pea ona paʻu seia oʻo ina faʻatusatusa i le taimi nei o le Cat.4 module cost of $50-80.

5G NB-IoT

I le maeʻa ai o le faʻasalalauga maualuga ma le televave o le atinaʻeina o le 5G NB-IoT i le amataga, o le atinaʻeina o le 5G NB-IoT i nai tausaga na sosoo ai o loʻo tumau pea se tulaga mautu, e tusa lava po o le a le vaʻaiga o le tele o uta poʻo. fanua uta.E tusa ai ma le tele o uta, 5G NB-IoT tumau i luga ma lalo ole 10 miliona tulaga, e pei ona faʻaalia i le ata o loʻo i lalo.

640 (1)

E tusa ai ma vaega o uta, 5G NB-IoT e leʻi faʻaosoina se faʻafefe i le tele o nofoaga faʻaoga, ma o ona vaega faʻaoga o loʻo taulaʻi pea i le tele o vaega e pei o mita atamai, maneta faitotoa atamai, masini asu atamai, faʻailo kesi, ma isi. I le 2022, o uta tetele o le 5G NB-IoT o le a faʻapea:

640 (2)

Fa'alauiloa le atina'eina o laina 5G mai le tele o itu ma Fa'atamaoaigaina pea le numera ma le ituaiga o fa'amau

640 (3)

Talu mai le faʻatauga o le 5G, ua faʻamalosia malosi e le malo le 5G pisinisi filifili pisinisi e faʻavavevave le suʻesuʻega pailate o faʻataʻitaʻiga o talosaga a le 5G, ma ua faʻaalia e le 5G se tulaga "fuga tele" i le maketi o talosaga tau pisinisi, faatasi ai ma tikeri eseese o tulaueleele i totonu. le Initaneti pisinisi, avetaʻavale tutoʻatasi, telemedicine ma isi nofoaga faʻapitoa.I le maeʻa ai o ni nai tausaga o suʻesuʻega, o loʻo manino ma manino le faʻaogaina o le 5G alamanuia, mai le suʻesuʻega pailate i le faʻavavevave faʻalauiloa tulaga, faʻatasi ai ma le faʻasalalauina o talosaga tau alamanuia.I le taimi nei, o loʻo faʻamalosia e le alamanuia le atinaʻeina o 5G alamanuia terminals mai le tele o itu.

Mai le va'aiga o fa'ato'aga fa'apisinisi na'o ia, a'o fa'asolosolo fa'avavevave le fa'atauva'a o fa'atauga o fale gaosi oloa 5G, o lo'o sauni le au gaosi oloa i totonu ma fafo, ma o lo'o fa'aauau pea ona fa'ateleina le fa'afaigaluegaina o le R&D i fale gaosi oloa 5G, o lea o le numera ma ituaiga o pisinisi 5G. fa'amauina o lo'o fa'aauau pea ona fa'atamaoaigaina.Ae mo le maketi o le 5G i le lalolagi atoa, i le Q2 2023, e 448 tagata fa'atau oloa i le lalolagi atoa na fa'atuina 2,662 fa'ata'ita'iga o 5G terminals (e aofia ai avanoa ma lo'o lumana'i), ma e toetoe lava 30 ituaiga o fa'ailoga fa'amau, lea e le o ni telefoni 5G terminals. e tusa ma le 50.7%.I le faaopoopo atu i telefoni feʻaveaʻi, o le faʻalapotopotoga o le 5G CPEs, 5G modules ma fale gaosi oloa ua matua, ma o le vaega o ituaiga taʻitasi o 5G terminal e pei ona i luga.

Ae mo le maketi 5G i totonu o le atunuʻu, e oʻo mai i le Q2 2023, o le aofaʻi o 1,274 faʻataʻitaʻiga o 5G terminals mai le 278 faʻatau oloa i Saina ua maua pemita avanoa fesoʻotaʻiga mai le MIIT. mo le sili atu ma le afa o le aofaʻi e tusa ma le 62.8%.I le faaopoopo atu i telefoni feʻaveaʻi, o le faʻaogaina o le 5G modules, taʻavale faʻapipiʻi taʻavale, 5G CPEs, faʻamaumauga faʻamalosia tulafono, papa PC ma fale gaosi oloa ua matua, ma o le fua e masani lava ona laʻititi, faʻaalia uiga o le tele o ituaiga ae laʻititi le fua faʻatatau. .O le fua faatatau o ituaiga eseese o 5G terminal ituaiga i Saina e faapea:

640 (3)

E le gata i lea, e tusa ai ma le faʻamatalaga a le China Academy of Information and Communications Technology (AICT), e oʻo atu i le 2025, o le aofaʻi o le 5G terminals o le a sili atu nai lo le 3,200, lea e mafai ona 2,000 le aofaʻi o faʻalapotopotoga faʻapitoa, faʻatasi ai ma le atinaʻe tutusa. o le "basic + customised", ma le sefulu miliona fesoʻotaʻiga e mafai ona iloa.I le vaitau o "mea uma e fesoʻotaʻi", lea o loʻo faʻalauteleina ai le 5G, o le Initaneti o Mea (IoT), e aofia ai faʻailoga, o loʻo i ai se avanoa maketi e sili atu i le 10 trillion US tālā, ma le avanoa maketi o mea faʻaoga atamai, e aofia ai ituaiga eseese o alamanuia terminals, e maualuga e 2 ~ 3 trillion US tala.


Taimi meli: Nov-16-2023
WhatsApp Online Chat!