Ina ua mavae tausaga o faatalitali, ua iu lava ina avea LoRa ma tulaga faavaomalo!

 

O le a le umi e alu ai se tekinolosi mai le le iloa i le avea ma tulaga faʻavaomalo?

Faatasi ai ma LoRa faʻamaonia aloaia e le International Telecommunication Union (ITU) e avea o se tulaga faʻavaomalo mo le Initaneti o Mea, LoRa o loʻo i ai lana tali, lea e tusa ma le sefulu tausaga i luga o le ala.

E taua tele le fa'atagaina aloaia a LoRa o tulaga fa'ata'atia a le ITU:

Muamua, a'o fa'atelevaveina e atunu'u le suiga fa'atekinolosi o latou tamaoaiga, o lo'o fa'ateleina le taua o le felagolagoma'i loloto i le va o vaega fa'ata'atia.I le taimi nei, o loʻo sailia e vaega uma le felagolagomaʻi manumalo-manumalo ma tuuto i le faʻavaeina o galuega faʻatasi i tulaga faʻataʻatia.O lo'o fa'ata'ita'iina lea i le fa'aaogaina o le itU-T Y.4480, o se tulaga fa'ava-o-malo fou o lo'o fa'aalia ai se tautinoga fefa'asoaa'i i le va o le ITU ma le LoRa.

Lona lua, o le LoRa Alliance e ono tausaga le matua o loʻo fai mai o le LoRaWAN standard ua faʻapipiʻiina e le sili atu i le 155 telefoni feʻaveaʻi telefoni feaveaʻi i le lalolagi atoa, o loʻo avanoa i le silia ma le 170 atunuu ma faʻaauau pea ona tupu.I tulaga o le maketi i totonu o le atunuu, ua fausia foi e LoRa se siosiomaga atoatoa ma le malosi o alamanuia, faatasi ai ma le numera o pisinisi filifili pisinisi e sili atu i le 2000. O le taliaina o FAUTUAGA ITU-T Y.4480 o se faamaoniga atili lea o le filifiliga e filifili LoRaWAN o se tulaga masani. i le maketi ua i ai se aafiaga i lenei vaega tele.

Lona tolu, LoRa na faʻamaonia aloaia e avea o se tulaga faʻavaomalo e le International Telecommunication Union (ITU), o se faʻailoga taua i le atinaʻeina o LoRa ma faʻavaeina le faʻavae mo le faʻalauteleina o le LoRaWAN i luga o le lalolagi atoa.

Mai Fa'atekonolosi Fa'apitoa i Tulaga Fa'amaoni i Tulaga Fa'ava-o-malo

O LoRa na toetoe lava a leʻi faʻalogoina, e oʻo lava i tagata faʻapisinisi, aʻo leʻi faʻaogaina ma Semtech i le 2012. Ae ui i lea, lua pe tolu tausaga mulimuli ane, na faia ai e LoRa se faʻaaliga atoa i le maketi a Saina ma ona lava tulaga faʻapitoa faʻapitoa, ma faʻalauteleina vave i le lalolagi, ma se numera tele o fa'ata'ita'iga fa'atatau e tula'i mai ai mataupu.

I lena taimi, toeitiiti atoa le 20 pe sili atu tekinolosi LPWAN na faʻalauiloaina i totonu o maketi i totonu o le atunuʻu ma faʻavaomalo, ma o loʻo lagolagoina e faʻatekonolosi taitasi le tele o finauga o le a avea ma tulaga faʻamaoni i le maketi iot.Ae, ina ua mavae tausaga o atinaʻe, e le tele o latou ola.O le faʻafitauli sili ona tele o tulaga faʻatekonolosi ua mou atu e leʻo gauai atu i le fausiaina o le siʻosiʻomaga o le alamanuia.Ina ia fausia se tulaga faʻamaoni mo le faʻasalalauga fesoʻotaʻiga o le Initaneti o Mea, naʻo ni nai tagata taʻalo e le mafai ona ausia.

Ina ua maeʻa le faʻalauiloaina o le LoRa Alliance i le 2015, na vave ona atinaʻe LoRa i luga o le maketi i luga ole Initaneti o Mea ma faʻamalosia malosi le fausiaina o le siʻosiʻomaga o le soʻotaga.Mulimuli ane, na ola LoRa e tusa ai ma faʻamoemoega ma avea ma tulaga faʻamaonia mo le Initaneti o Mea.

LoRa ua faʻamaonia aloaia e le International Telecommunication Union (ITU) e avea o se tulaga faʻavaomalo mo le Initaneti o Mea (iot), lea e taʻua o le ITU-T Y.4480 fautuaga: O le Low Power Protocol for Wide Area Wireless Networks na atiae e itU -T Study Group 20, o se vaega faʻapitoa e nafa ma faʻasalalauga i le "Initaneti o Mea, Aʻai Atamai ma Nuu".

l1

LoRa e taulaʻi atu i Alamanuia ma Tagata Faʻatau IoT

Fa'aauau le fa'aosoina o le Mamanu Maketi LPWAN a Saina

I le avea ai o se Initaneti matua o mea fesoʻotaʻiga tekonolosi, LoRa o loʻo i ai uiga o le "faʻatulagaina e le tagata lava ia, malupuipuia ma pulea".Faʻavae i luga o nei uiga, ua faia e LoRa le alualu i luma mataʻina i le maketi Saina.

E oʻo mai i le amataga o Ianuari 2020, e 130 miliona LoRa terminals o loʻo faʻaogaina, ma sili atu i le 500,000 LoRaWAN faitotoa ua faʻapipiʻiina, e lava e lagolago ai le sili atu ma le 2 piliona LoRa terminals, e tusa ai ma faʻamaumauga aloaia a LoRa Alliance.

E tusa ai ma le Transforma Insights, e tusa ai ma talosaga tau alamanuia, e oo atu i le 2030, e silia ma le afa o fesoʻotaʻiga LPWAN o le a faʻaogaina i luga ole laiga, 29% o le a i ai i le maketi faʻatau, ma le 20.5% o le a faʻaogaina faʻasalalauga, e masani lava mo faʻamoemoega lautele nofoaga-faʻavae. masini siaki.Mai luga o laina uma, malosi (eletise, kesi, ma isi) ma vai e sili atu le tele o fesoʻotaʻiga, aemaise lava e ala i le LPWAN faʻasalalauga o ituaiga uma o mita, lea e faʻatatau i le 35% o fesoʻotaʻiga faʻatusatusa i le 15% mo isi pisinisi.

L2

Tufatufaina o feso'ota'iga LPWAN i fa'alapotopotoga uma ile 2030

(Fa'apogai: Transforma Insights)

Mai se va'aiga fa'aoga, LoRa o lo'o tuliloaina le manatu o le fa'aoga muamua, fale gaosi oloa ma tagata fa'atau.

E tusa ai ma le Initaneti o mea tau pisinisi, LoRa ua faʻaaogaina lautele ma faʻamanuiaina i fale atamamai, paka tau pisinisi, suʻesuʻeina o aseta, pule ma le malosi, mita, faʻafefe afi, faʻatoʻaga atamai ma le puleaina o manu, faʻamaʻi puipuia ma pulea, soifua maloloina faafomaʻi. , talosaga satelite, talosaga intercom ma le tele o isi fanua.I le taimi lava e tasi, o loʻo faʻalauiloaina foi e Semtech le tele o faʻataʻitaʻiga felagolagomai, e aofia ai: i le sui faʻatau, tagata faʻatau tekonolosi toe foʻi i tagata faʻatau oloa;Atiina le IP faʻatasi ma tagata faʻatau ma faʻalauiloa faʻatasi;Faʻatasi ma tekinolosi o loʻo i ai nei, LoRa Alliance e fesoʻotaʻi ma le DLMS Alliance ma le WiFi Alliance e faʻalauiloa le DLMS ma le WiFi tekonolosi.O le taimi lea, LE International Telecommunication Union (ITU) na faʻamaonia aloaia le LoRa e avea o se tulaga faʻavaomalo mo Initaneti o Mea, lea e mafai ona faʻapea o se isi laʻasaga i luma i le LoRa's Industrial Internet of Things.

I tulaga o tagata faʻatau Initaneti o mea, aʻo faʻalauteleina le tekonolosi LoRa i le tulaga o meaʻai i totonu, ua faʻalauteleina foi lona faʻaoga i fale atamai, faʻaogaina ma isi faʻatauga.Mo le fa tausaga i se laina, Amata i le 2017, Everynet ua faʻalauiloaina LoRa fofo mataʻituina e fesoasoani e faʻamautinoa le saogalemu o tagata tauva e ala i le faʻaogaina o le nofoaga ma le siakiina o gafatia o LoRa tekinolosi.O tagata tauva taʻitasi ua faʻapipiʻiina i le LORA-BASED sensor lea e tuʻuina atu faʻamatalaga geolocation taimi moni i faitotoa Everynet, lea e faʻapipiʻiina e faʻapipiʻi ai le vasega atoa, faʻaumatia le manaʻoga mo faʻaopoopoga tele-tele fesoʻotaʻiga atinaʻe, e oʻo lava i luga o laufanua lavelave.

Upu i le I'uga

Faatasi ai ma le atinaʻeina o le Initaneti o Mea, o tekinolosi taʻitasi e faʻafouina pea ma faʻasalalau, mulimuli ane fausia ai le ola faʻatasi o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga ma uiga faʻapitoa eseese.I le taimi nei, o le atinaʻeina o fesoʻotaʻiga i luga o le Initaneti o Mea e faasolosolo malie lava ona manino, ma o uiga o le faʻatulagaina o le atinaʻeina o le tele o tekinolosi o le a sili atu ona lauiloa.LoRa e manino lava o se tekinolosi e le mafai ona le amanaiaina.

O le taimi lea, na faʻamaonia aloaia ai e le International Telecommunication Union (ITU) LoRa o se tulaga faʻavaomalo mo le Initaneti o Mea.Matou te talitonu o laasaga uma matou te faia o le ai ai se aafiaga lelei.Ae ui i lea, talu ai o le tau o le NB-iot ma le Cat1 o loʻo paʻu i lalo ifo o le laina pito i lalo ma o loʻo faʻateleina le taugofie ma taugofie, LoRa o loʻo i lalo o le faʻateleina o le mamafa mai fafo.O le lumanaʻi o se tulaga o avanoa ma luitau.


Taimi meli: Tes-23-2021
WhatsApp Online Chat!