Google's UWB Ambitions, o le a avea Fesoʻotaʻiga ma se Kata Lelei?

Talu ai nei, o le Google Pixel Watch 2 smartwatch ua faʻamaonia e le Federal Communications Commission.O se mea e faanoanoa ai ona o lenei lisi o tusipasi e le o taʻua ai le UWB chip lea na taʻua muamua, ae o le naunautaiga o Google e ulufale i le UWB talosaga e leʻi pala.Ua lipotia mai o loʻo faʻataʻitaʻiina e Google le tele o faʻataʻitaʻiga UWB talosaga, e aofia ai le fesoʻotaʻiga i le va o Chromebooks, le fesoʻotaʻiga i le va o Chromebooks ma telefoni feʻaveaʻi, ma le fesoʻotaʻiga lemu i le va o le tele o tagata faʻaoga.

1

 

E pei ona tatou iloa uma, UWB tekinolosi e tolu axes autu - fesoʻotaʻiga, localization, ma radar.I le avea ai o se tekonolosi fesoʻotaiga vavave faʻavavevave ma le tele o tausaga o talafaasolopito, na muamua faʻamalamalamaina e le UWB le afi muamua ma le mafai ona fesoʻotaʻi, ae faʻapea foʻi ona o le faʻagesegese o le atinaʻeina o le tulaga e le mafai ona faʻafefe i le afi gugu.Ina ua mavae le tele o tausaga o le toesea, faʻalagolago i le galuega o le vaʻaia ma le faʻatulagaina e nofoia le tulaga, UWB faʻamalamalamaina le aloiafi lona lua, i totonu o le fale gaosi tele faʻaauau i totonu o le taʻaloga, faʻataʻitaʻiga faʻaogaina i lalo o le fesoasoani o mea fou, i le 22nd tausaga na tatalaina le UWB numera. le tele o gaosiga o le tausaga muamua, ma o lenei tausaga na amata ai le tausaga muamua o le atinaʻeina o le faʻatulagaina o UWB.

I le taimi atoa o le UWB magoto ma faʻafefeteina auala atinaʻe, e mafai ona e mauaina o le faʻatulagaina o galuega ma le faʻaogaina o se tikeri maualuga o le fetaui o le autu lea o lona liliu atu i le matagi.I le tulaga i aso nei o tekinolosi UWB o le "pisinisi autu" o le taimi nei, e leai se mea e faʻaaogaina e faʻamalosia ai le saʻo lelei.E pei o le felagolagomai talu ai nei i le va o le NXP ma le kamupani Siamani Lateration XYZ, ma le UWB saʻo i le mita mita.

Google's fa'amoemoe muamua UWB feso'ota'iga agava'a, e pei ole Apple's auro auro UWB tulaga lautele, ina ia fa'asa'olotoina le tele o avanoa i le tulaga o feso'ota'iga.O le a suʻesuʻeina e le tusitala e faʻatatau i lenei mea.

 

1. Google's UWB Vision Amata i Feso'ota'iga

Mai le vaʻaiga o fesoʻotaʻiga, talu ai o le UWB faʻailoga o loʻo nofoia le itiiti ifo i le 500MHz o le bandwidth fesoʻotaʻiga, o le mafai ona tuʻuina atu faʻamatalaga e sili ona lelei, ae e le talafeagai mo le felauaiga mamao ona o le ogaoga o le attenuation.Ma talu ai ona o le UWB o loʻo faʻagaoioia e mamao ese mai pisi fesoʻotaʻiga vaʻai vaʻai e pei ole 2.4GHz, o faʻailoga UWB e iai uma le malosi e teteʻe ai ma le tele o auala e tetee atu ai.O le a sili ona lelei mo fa'asologa o feso'ota'iga a le eria ta'ito'atasi ma fa'apitonu'u fa'atasi ai ma tau mana'omia.

Ona va'ai lea i uiga o Chromebooks.2022 lalolagi Chromebook uta o 17.9 miliona iunite, o le maketi tele na oʻo i le 70.207 piliona tala.I le taimi nei, fa'aosoina e le mana'omia tele i le vaega o a'oa'oga, o lo'o fa'atupula'ia Chromebooks e fa'asaga i le matagi i uta i luga o le lalolagi i lalo o se pa'u tele.E tusa ai ma faʻamaumauga na tuʻuina mai e Canalys, 2023Q2, o uta papalama i le lalolagi na pa'ū 29.9% i lea tausaga ma lea tausaga i le 28.3 miliona iunite, ae o le Chromebook na faʻatupuina le 1% i le 5.9 miliona iunite.

E ui ina faʻatusatusa i telefoni feʻaveaʻi, ma le tele o maketi faʻatulagaina taavale, UWB i Chromebooks i le fesoʻotaʻiga o le voluma maketi e le tele, ae UWB mo Google e fausia a latou mea faʻapitoa ecology, e mamao le taua.

O meafaigaluega a Google o lo'o i ai nei e tele lava ina aofia ai le fa'asologa o Pixel o telefoni fe'avea'i, uati atamai Pixel Watch, lau laupepa lapoa PC Pixel Tablet, failauga atamai Nest Hub, ma isi.Fa'atasi ai ma tekonolosi UWB, o se ta'avale fefa'asoaa'i i totonu o se potu e mafai ona maua e le to'atele o tagata i se taimi vave ma le fa'aogaina, e matua leai lava ni uaea.Ma talu ai ona o le fua ma le tele o faʻamatalaga faʻasalalau UWB e le mafai ona maua i le Bluetooth, e mafai ona iloa le UWB e aunoa ma le faʻatuai o le tuʻuina atu o lau talosaga e aumaia ai se faʻamatalaga sili atu ona lelei o lau lapopoa ma laiti, aua o Google i totonu o le fale o le toe faʻafouina o masini lapopoa e sili ona lelei. manuia.

Pe a fa'atusatusa i le Apple Samsung ma isi mea fa'apipi'i-tulaga mamafa tupe teufaafaigaluega i fale gaosi oloa tetele, Google e sili atu le atamai i polokalama faakomepiuta e faʻamalieina ai le poto masani o tagata.UWB auai i le sailiga a Google o le sili ona vave ma sili ona lelei le poto masani o tagata faaaoga i le ala o le sini o le valiina o se mea mamafa.

I le taimi muamua Google taamilosaga o faaaliga o le a faʻapipiʻiina i se UWB pu i le Pixel Watch 2 smartwatch, O lenei manatu e leʻi faʻataunuʻuina, ae o le gaioiga lata mai a Google i le fanua o UWB e mafai ona taumatemate, e le mafai e Google ona tuʻuina atu le smartwatch i totonu. le auala oloa UWB, o le taimi lenei o le pa'ū e mafai ona mo le isi taimi o foliga o le aafiaga o le fola, ma mo le lumanai o le auala e faaaoga ai le Google lelei UWB iloa le fausiaina o meafaigaluega ecological moat, tatou tulimatai atu pea i.

 

 

 

2. Va'aiga Maketi: E fa'afefea ona alu feso'ota'iga UWB

E tusa ai ma se lipoti na lomia e Techno Systems Research, o le maketi UWB i le lalolagi atoa o le a lafoina 316.7 miliona chips i le 2022 ma sili atu i le 1.2 piliona i le 2027.

E tusa ai ma vaega faʻapitoa o le malosi, o telefoni feaveaʻi o le a sili ona tele maketi mo uta UWB, sosoo ai ma le fale atamai, faʻailoga tagata faʻatau, taʻavale, tagata faʻatau, ma maketi RTLS B2B.

 

2

E tusa ai ma le TSR, e sili atu i le 42 miliona UWB-enabled smartphones, poʻo le 3 pasene o smartphones, na lafoina i le 2019. TSR vavalo e oʻo atu i le 2027, o le afa o smartphones uma o le a oʻo mai ma UWB.Ole vaega ole maketi o masini fale atamai ole a maua oloa UWB ole a oʻo foi ile 17 pasene.I totonu o maketi taʻavale, o le faʻaogaina o tekonolosi UWB o le a oʻo atu i le 23.3 pasene.

Mo le 2C pito o le telefoni, fale atamai, mea e mafai ona ofuina e pei o oloa faaeletonika tagata faatau, UWB tau lagona o le a le malosi tele, ma ona o le manaoga mautu mo ia masini mo fesootaiga, UWB i le maketi o fesootaiga gafatia e faamatuu atili atu. avanoa.E le gata i lea, mo mea tau eletise, o le faʻaogaina o le poto masani a le tagata faʻaoga ma faʻafouga faʻapitoa na aumaia e le UWB galuega tuʻufaʻatasia e mafai ona faʻaaogaina e avea ma faʻatauga o le oloa, e faʻavae i luga o le a sili atu le mamana o le faʻaogaina o le faʻaogaina o galuega a le UWB.

E tusa ai ma le aoga o fesoʻotaʻiga, e mafai ona faʻalauteleina le UWB i le tele o galuega faʻafesoʻotaʻi: e pei o le faʻaogaina o le UWB encryption, faʻamaoniga faʻamaonia galuega e faʻaleleia ai le saogalemu o totogi feaveaʻi, le faʻaogaina o loka UWB atamai loka e fatu ai se pusa numera numera, le faʻaogaina o le UWB e iloa ai tioata VR, pulou atamai, fefaʻatauaʻiga tele-screen screen, ma isi.E mafua foi ona o le C-end consumer electronics market e sili atu ona mafaufau, pe mai le C-end maketi o loʻo iai nei poʻo le avanoa fou mo se taimi umi, UWB e aoga tele le teu faʻafaigaluega i totonu, ma o lea i le taimi nei, toetoe lava o tagata fai pusi UWB o le a. taulaʻi tele i luga o le maketi C-iuga, le UWB faasaga i le Bluetooth, UWB e mafai ona pei o le Bluetooth i le lumanaʻi, e le gata ina avea ma tulaga masani o le telefoni feaveaʻi, ae faʻapea foʻi ma le faitau selau o miliona o mea faʻapitoa masini atamai faʻaaogaina.fa'aaogaina meafaigaluega atamai.

 

3. Le lumanaʻi o fesoʻotaʻiga UWB: O a mea lelei e faʻamalosia ai

Luasefulu tausaga talu ai, na leiloa ai le UWB i le WiFi, ae 20 tausaga mulimuli ane, ua toe foʻi UWB i le maketi le telefoni feaveaʻi ma lona tomai faʻamaʻi o le tulaga saʻo.O lea la, e faʻafefea ona alu atili UWB i le matata fesoʻotaʻiga?I loʻu manatu, o le tele o manaʻoga fesoʻotaʻiga IoT e mafai ona maua ai se tulaga mo UWB.

I le taimi nei, e le tele ni fesoʻotaʻiga fou tekonolosi o loʻo maua i luga o le maketi, ma o le faʻaogaina o tekinolosi fesoʻotaʻiga ua ulufale atu foi i se tulaga fou o le taulaʻi atu i le poto masani mai le sailia o le saoasaoa ma le aofaʻi, ma UWB, o se tekinolosi fesoʻotaʻiga ma le tele o mea lelei, e mafai. faʻafetaui manaʻoga o tagata faʻaoga sili atu ona lavelave ma eseese i aso nei.I le IoT, o lenei manaʻoga o se fanua eseese ma vaevaeina, o ituaiga uma o tekonolosi fou e mafai ona aumaia le maketi filifiliga fou, e ui lava i le taimi nei, mo le tau, talosaga manaʻoga, ma isi mea, UWB i le IoT maketi talosaga o loʻo faʻasalalau faʻasalalau, e faʻasino ma foliga i luga, ae o loʻo aoga pea le vaʻavaʻai i le lumanaʻi.

Lona lua, a o faʻamalosia ma faʻamalosia le faʻaogaina o oloa IoT, o le suʻesuʻeina o le gafatia o le faʻatinoga o le UWB o le a faʻateleina ma sili atu ona malamalama.Taʻaloga taʻavale, mo se faʻataʻitaʻiga, UWB faʻaopoopo i le saogalemu e leai se ki, faʻafeiloaʻi foʻi le taʻavale o le mataʻituina o mea faitino, ma le radar kick applications, faʻatusatusa i le millimeter wave radar program, le faʻaogaina o le UWB faʻaopoopo i le faʻasaoina o vaega ma tau faʻapipiʻi, ae tatau foi e mafai ona iloa i lona avefeau maualalo maualalo le faaaogaina o le mana.E mafai ona taʻua o se tekinolosi e faʻafetaui ai manaʻoga eseese.

I aso nei, ua maua e UWB le taʻutaʻua mo le faʻatulagaina ma le faʻatulagaina.Mo maketi faʻamuamua e pei o telefoni feʻaveaʻi, taʻavale, ma masini atamai, e faigofie ona atiaʻe fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga aʻo utaina le UWB ma le faʻatulagaina o manaʻoga e fai ma faʻavae.Ole gafatia ole fesoʻotaʻiga a le UWB e leʻo suʻesuʻeina i le taimi nei, o le aano e mafua ona o le faʻatapulaʻaina o mafaufauga o le au fai polokalame, I le avea ai o se toa hexagonal UWB e le tatau ona faʻatapulaʻaina i se pito o le gafatia.


Taimi meli: Aukuso-29-2023
WhatsApp Online Chat!