LoRa Fa'aleleia!E lagolagoina Feso'ota'iga Satelite, O a Talosaga Fou o le a tatalaina?

Fa'atonu: Ulink Media

I le afa lona lua o le 2021, na faʻaaoga muamua ai e le kamupani vaʻalele a Peretania SpaceLacuna se leitio i Dwingeloo, Netherlands, e atagia ai LoRa mai le masina.E mautinoa lava o se faʻataʻitaʻiga mataʻina i tulaga o le lelei o le puʻeina o faʻamaumauga, ona o se tasi o feʻau na i ai se faʻavaa atoatoa LoRaWAN®.

N1

Lacuna Speed ​​o lo'o fa'aogaina se seti o satelite fa'ata'amilo i lalo-Earth e maua ai fa'amatalaga mai masini fa'apipi'i fa'atasi ma meafaigaluega a Semtech's LoRa ma fa'atekonolosi alaleo fa'aeleele.O le satelite e faapepe i luga o pou o le lalolagi i le 100 minute uma i le maualuga e 500 kilomita.A o taamilo le lalolagi, e ufitia le kelope e satelite.LoRaWAN e fa'aogaina e satelite, lea e fa'asaoina ai le ola o le maa, ma o fe'au e teu mo sina taimi puupuu se'ia o'o atu i se feso'otaiga o nofoaga o le eleele.Ona tu'u atu lea o fa'amaumauga i se talosaga i luga o se feso'ota'iga terrestrial pe mafai fo'i ona va'ai i luga o se talosaga i luga ole laiga.

O le taimi lea, o le faailo LoRa na lafo mai e lacuna Speed ​​na tumau mo le 2.44 sekone ma na maua mai i le vaʻa tutusa, ma le mamao faʻasalalau e tusa ma le 730,360 kilomita, atonu o le mamao sili lea ona mamao o le feʻau o le LoRa i le taimi nei.

A oʻo mai i fesoʻotaʻiga satelite-eleele e faʻavae i luga o tekinolosi LoRa, na ausia se mea taua i le TTN (TheThings Network) konafesi ia Fepuari 2018, faʻamaonia le mafai ona faʻaogaina LoRa i luga ole Initaneti o mea.I le taimi o se faʻataʻitaʻiga ola, na pikiina e le tagata e taliaina faailoilo LoRa mai se satelite maualalo-orbit.

I aso nei, o le faʻaaogaina o tekonolosi IoT e maualalo le malosi o loʻo iai e pei o LoRa poʻo NB-IoT e tuʻuina atu fesoʻotaʻiga tuusaʻo i le va o masini IoT ma satelite i le taamilosaga i le lalolagi atoa e mafai ona manatu o se vaega o le maketi WAN maualalo.O nei tekonolosi ose fa'aoga manaia se'ia o'o ina talia lautele lo latou tau fa'apisinisi.

Semtech ua faʻalauiloa LR-FHSS e faʻatumu ai le Maketi Gap i IoT Connectivity

Sa galue Semtech i le LR-FHSS mo nai tausaga ua tuanaʻi ma faʻasalalau aloaʻia le faʻaopoopoga o le lagolago a le LR-FHSS i le LoRa platform i le faaiuga o le 2021.

O le LR-FHSS e ta'ua o le LongRange – Frequency Hopping SpreadSpectrum.E pei o LoRa, o se tekonolosi faʻaogaina faʻapitoa faʻatasi ma le tele o faʻatinoga tutusa e pei o LoRa, e pei o le faʻalogo, lagolago bandwidth, ma isi.

LR-FHSS e mafai ona lagolagoina le faitau miliona o pito pito, lea e matua faateleina ai le gafatia o fesoʻotaʻiga ma foia ai le faʻafitauli o le faʻaogaina o alalaupapa lea na faʻatapulaʻaina ai le tuputupu aʻe o LoRaWAN.E le gata i lea, o le LR-FHSS e maualuga le fa'alavelave fa'alavelave, fa'aitiitia le feto'ai o pusa e ala i le fa'aleleia atili o le fa'aogaina o le mata, ma e iai fo'i le fa'aogaina o feso'ota'iga i luga ole laiga.

Faatasi ai ma le tuʻufaʻatasia o le LR-FHSS, LoRa e sili atu ona talafeagai mo faʻaoga ma faʻamaufaʻailoga mafiafia ma faʻamaumauga tetele.O le mea lea, o le polokalame satelite LoRa faʻatasi ai ma faʻaogaina LR-FHSS faʻapitoa e tele mea lelei:

1. E mafai ona maua fa'asefulu taimi le gafatia fa'amau o loRa feso'otaiga.

2. Ole mamao ole felauaiga e umi atu, e oo atu ile 600-1600km;

3. Malosi e tetee atu i le faalavelave;

4. Ua maua le tau maualalo, e aofia ai le tau pulega ma le fa'apipi'iina (leai se meafaigaluega fa'aopoopo e mana'omia ona atia'e ma o lo'o avanoa fo'i ona lava feso'ota'iga satelite).

Semtech's LoRaSX1261, SX1262 transceivers ma LoRaEdgeTM platforms, faʻapea foʻi ma le V2.1 gateway reference design, ua uma ona lagolagoina e lr-fhss.O le mea lea, i fa'aoga fa'atino, fa'aleleia atili le polokalame ma le suia o le laina LoRa ma le faitoto'a e mafai ona fa'aleleia muamua le gafatia o feso'otaiga ma le mafai ona fa'alavelave.Mo fesoʻotaʻiga LoRaWAN lea na faʻapipiʻiina ai le faitotoa V2.1, e mafai e tagata faʻapipiʻi ona faʻaogaina le galuega fou e ala i le faʻaleleia faigofie o le firmware.

Tu'ufa'atasi LR - FHSS
LoRa Fa'aauau le Fa'alauteleina o lana App Portfolio

BergInsight, o se Inisitituti o suʻesuʻega maketi i luga ole Initaneti, na tuʻuina atu se lipoti suʻesuʻe ile satelite iot.O faʻamaumauga na faʻaalia e ui lava i aʻafiaga leaga o le COVID-19, o le numera o tagata faʻaoga satelite i le lalolagi na faʻatupulaia pea i le 3.4 miliona i le 2020. O tagata faʻaoga satelite i le lalolagi e faʻamoemoe e faʻatupulaia i le cagR o le 35.8% i nai tausaga o lumanaʻi, e oʻo atu i le 15.7 miliona. i le 2025.

I le taimi nei, e na o le 10% o itulagi o le lalolagi o loʻo maua avanoa i auaunaga tau fesoʻotaʻiga satelite, lea e maua ai se avanoa lautele maketi mo le atinaʻeina o satelite iot faʻapea foʻi ma se avanoa mo le eletise eletise eletise.

LR-FHSS o le a fa'aosoina fo'i le fa'atinoina o LoRa i le lalolagi atoa.O le fa'aopoopoina o le SUPPORT mo le LR-FHSS i le LoRa's platform e le gata ina fesoasoani e maua ai le sili atu le taugofie, feso'ota'iga so'o se mea i nofoaga mamao, ae fa'ailogaina fo'i se la'asaga taua i le fa'apipi'iina o iot tetele i nofoaga e to'atele tagata.O le a faʻalauteleina le faʻaogaina o LoRa i le lalolagi atoa ma faʻalautele atili faʻaoga fou:

  • Lagolago Satellite Iot Services

O le LR-FHSS e mafai ai ona feso'ota'i satelite i nofoaga mamao mamao o le kelope, e lagolagoina ai le fa'atulagaina ma le tu'uina atu o fa'amatalaga mana'oga o nofoaga e leai ni feso'ota'iga.LoRa fa'aoga mataupu e aofia ai le tulituliloaina o meaola, su'e pusa i luga o va'a i le sami, su'e lafumanu i le vao, fa'ato'aga atamai fofo e fa'aleleia ai fua o fua, ma le mata'ituina o aseta tufatufaina atu o le lalolagi e fa'aleleia ai le lelei o le sapalai.

  • Lagolago mo sili atu Fetufaaiga Faʻamatalaga Faʻasalalau

I talosaga LoRa talu ai, e pei o le logistics ma le siakiina o aseta, fale atamai ma paka, fale atamai, ma nuʻu atamamai, o le numera o LoRa modulated semaphores i luga o le ea o le a faʻatupulaia tele ona o faʻailoga uumi ma fefaʻatauaʻiga masani i nei talosaga.E mafai fo'i ona fo'ia le fa'afitauli o le fa'aogaina o le alalaupapa ma le atina'eina o LoRaWAN e ala i le fa'aleleia o fa'amauga LoRa ma sui faitoto'a.

  • Fa'aleleia le Va'aiga loloto i totonu

E le gata i le fa'alauteleina o le gafatia o feso'ota'iga, LR-FHSS e mafai ai ona loloto pito pito i totonu i totonu o feso'ota'iga tutusa, fa'ateleina le fa'alauteleina o galuega tetele iot.LoRa, mo se faʻataʻitaʻiga, o le tekonolosi o filifiliga i le maketi o le mita atamai i le lalolagi, ma le faʻaleleia atili o totonu o le fale o le a faʻamalosia atili ai lona tulaga.

Le tele ma le tele o tagata taʻalo i le Initaneti Satelite Maualalo o Mea

O lo'o fa'aauau pea ona tula'i mai Poloketi Satelite LoRa i fafo

Na valoia e McKinsey e mafai ona tau le iot avanoa i le $ 560 piliona i le $ 850 piliona i le 2025, atonu o le mafuaaga autu lea o le tele o kamupani o loʻo tuliloaina le maketi.I le taimi nei, toetoe lava o le tele o tagata gaosi oloa ua latou faʻatulagaina fuafuaga faʻapipiʻi satelite iot.

Mai le va'aiga o maketi i fafo, satelite iot o se vaega taua o fa'afouga i le maketi iot.LoRa, i le avea ai ma se vaega o le initaneti satelite maualalo o mea, ua vaaia le tele o talosaga i maketi i fafo:

I le 2019, Space Lacuna ma Miromico na amata faʻataʻitaʻiga faʻapisinisi o le LoRa Satellite iot project, lea na faʻaaogaina lelei i faʻatoaga, mataʻituina o le siosiomaga poʻo le siakiina o aseta i le tausaga na sosoo ai.I le fa'aaogaina o le LoRaWAN, e mafai ai e masini iot e fa'aola maa e fa'alautele ai lo latou ola tautua ma fa'asaoina i tau fa'agaioiga ma tausiga.

N2

IRNAS faipaaga ma Space Lacuna e suʻesuʻe faʻaoga fou mo LoRaWAN tekinolosi, e aofia ai le sailia o meaola i Antarctica ma faʻaoga e faʻaaoga ai le fesoʻotaʻiga a LoRaWAN e faʻapipiʻi ai fesoʻotaʻiga mafiafia o masini i le siosiomaga o le Gataifale e lagolago ai le faʻaogaina o talosaga ma rafting.

Swarm (maua e le Space X) ua tu'ufa'atasia masini LoRa a Semtech i ana fofo feso'ota'iga ina ia mafai ai ona feso'ota'i lua-auala i le va o satelite fa'ata'amilo i lalo o le Lalolagi.Tatala le Initaneti fou o mea (IoT) faʻaoga faʻaaliga mo Swarm i vaega e pei o logistics, faʻatoʻaga, taʻavale fesoʻotaʻi ma le malosi.

Inmarsat ua faipaaga ma Actility e fausia ai le Inmarsat LoRaWAN network, o se faʻavae e faʻavae i luga o le Inmarsat ELERA backbone network lea o le a maua ai le tele o fofo mo iot tagata faʻatau i vaega e aofia ai faʻatoʻaga, eletise, suauʻu ma kesi, mining ma logistics.

I le faaiuga

I totonu o maketi i fafo, e le gata o le tele o talosaga matutua o le poloketi.Omnispace, EchoStarMobile, Lunark ma le tele o isi o loʻo taumafai e faʻaogaina le fesoʻotaʻiga a LoRaWAN e ofoina atu auaunaga iot i se tau maualalo, ma le tele o le gafatia ma le lautele lautele.

E ui lava e mafai ona faʻaoga tekinolosi LoRa e faʻatumu ai avanoa i nuʻu i tua ma vasa e leai ni faʻasalalauga faʻainitaneti masani, o se auala sili lea e faʻafesoʻotaʻi ai le "Initaneti o mea uma."

Ae ui i lea, mai le vaʻaiga o maketi i totonu o le atunuʻu, o loʻo faʻaauau pea le atinaʻeina o LoRa i lenei itu.Pe a faatusatusa i atunuu i fafo, e feagai ma le tele o faigata: i luga o le itu manaoga, inmarsat network coverage ua matua lelei ma e mafai ona auina atu faamatalaga i itu uma e lua, o lea e le malosi;I le tulaga o le faʻaaogaina, o Saina e faʻatapulaʻa lava, aemaise lava le taulaʻi atu i luga o koneteina poloketi.I le va'ai atu i mafua'aga o lo'o i luga, e faigata mo atina'e satelite i totonu o le atunu'u ona fa'alauiloa le fa'aogaina o le LR-FHSS.I le tulaga o tupe faavae, o poloketi o lenei ituaiga e tele lava ina faʻalagolago i tupe faʻaalu ona o le tele o le le mautonu, galuega tetele pe laiti ma le umi o taamilosaga.

 


Taimi meli: Apr-18-2022
WhatsApp Online Chat!