Le eseesega i le va o le IOT ma le IOE

Tusitala: Tagata e le ta'ua igoa
So'oga: https://www.zhihu.com/question/20750460/answer/140157426
Punavai: Zhihu

IoT: Le Initaneti o Mea.
IoE: Le Initaneti o mea uma.

O le manatu o le IoT na muamua faʻatulagaina i le 1990. O le IoE concept na atiae e Cisco (CSCO), ma Cisco CEO John Chambers na saunoa i luga o le IoE concept i le CES ia Ianuari 2014. E le mafai e tagata ona sola ese mai tapulaa o latou taimi, ma le tau. o le Initaneti na amata ona iloa i le 1990, e leʻi leva talu ona amata, aʻo iai pea le malamalama o le Initaneti i se tulaga faʻafesoʻotaʻi.I le 20 tausaga ua tuanaʻi, faʻatasi ai ma le televave o le atinaʻeina o saienisi ma tekinolosi ma soʻo se ituaiga olaga, faʻapea foʻi ma le vave faʻalauiloaina o PC patino ma telefoni feaveaʻi, ua amata ona iloa e tagata le mana o faʻamatalaga tetele, ma maua ni manatu fou ma tele le talitonuina i le fa'atinoina o le atamai fa'apitoa.Matou te le o toe faamalieina i le na o le faʻafesoʻotaʻi o mea uma.Matou te manaʻomia foʻi faʻamatalaga tetele e iloa ai le atamai faʻapitoa.O le mea lea, Cisco's IoE(Initaneti o Mea uma) o loʻo i ai faʻamatalaga tetele, faʻamamafaina o le tino autu o fesoʻotaʻiga e tatau foi ona i ai faʻamatalaga tetele ma atamai, ona tuʻuina atu lea o auaunaga mo le tino autu o "tagata".

I le 1990 pe sili atu, atonu na e mafaufau e faʻafesoʻotaʻi lau taʻavale i luga ole Initaneti, ae e te le mafaufau i le avetaʻavale tutoʻatasi i se taimi lata mai, ae o lea ua faʻataʻitaʻiina le taʻavale tutoʻatasi i luga o le auala.E oo lava i le coder e le mafai ona tusia se tekinolosi avetaʻavale tutoʻatasi e ala i le faia o le tusi lesona pe a fai-ese-ese pe afai o faʻamasinoga i le tulafono, ae mafai e le komepiuta ona aʻoaʻo e faʻamaeʻaina galuega faʻapitoa naʻo ia e aunoa ma se polokalame manino.O le malosi lea o le aʻoaʻoina o masini e faʻavae i luga o faʻamatalaga tetele, atamai faʻapitoa, se malamalama fou o le lalolagi.Talu ai nei, na faʻatoʻilaloina ai e AlphaGo le 60 matai, suia le talaʻaga o Go i se taimi puupuu, ma suia ai foi le malamalama o le tagata!O le faʻamatalaga faʻavae foi lea.

O le suia o le x le iloa mo se numera patino atonu e foliga mai o se suiga itiiti, ae o se suiga taua e faailoga ai le suiga mai le numera i le algebra, ma o le fofo i le faafitauli o le peleue ua le o toe avea ma se tomai.E mafai e tagata masani ona faʻaogaina faʻatusatusaga e foia ai faʻafitauli e naʻo tagata popoto e mafai ona foia.Faatasi ai ma faʻatusatusaga, faʻatasi ai ma galuega, e mafai ona tatou atiaʻe ni auupega sili atu ona mamana i luga o lenei faʻavae, e pei o le calculus.

O le mea lea, mai le IoT (Initaneti o Mea) i le IoE (Initaneti o Mea uma) e le gata o se upu, o se suiga o mataitusi, ae o loʻo faʻatusalia ai se tulaga fou o le malamalama o le tagata, o le oʻo mai o se vaitau fou.

Faatasi ai ma le faitau afe o tausaga o le faʻaputuina o le malamalama ma le televave o le atinaʻeina o tekinolosi, e tele faʻalapotopotoga e mafai ona aumaia ia i tatou ni mea fou e ofo ai, lea o le a maua ai se uiga fou i le fesoʻotaʻiga.Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻapipiʻiina o chip i totonu o le tino o le tagata, o se auala fou e fesoʻotaʻi ai.E tatau ona tatou faʻafesoʻotaʻi i tatou lava, faʻafesoʻotaʻi mea, faʻafesoʻotaʻi faʻamaumauga, faʻafesoʻotaʻi le atamai, faʻafesoʻotaʻi le malosi.Faʻafesoʻotaʻi mea uma e iloa ma le iloa i auala iloa ma le le iloa!

O le mea moni, o le manaʻoga mo soʻotaga tagata sa i ai lava i taimi uma.I le taimi muamua, na faamalosia e ola, e pei o le afi afi ma le asu, o le pou solofanua vave e auina atu ai faamatalaga faamiliteli.Afai e le faia lelei le sootaga, o le a faatoilaloina i tatou ma fasia e le fili.

Mulimuli ane, na fesoʻotaʻi tagata mo le olaga, ma iloa ai o le fesoʻotaʻiga o se ituaiga o gaosiga.O le mea lea, o le tulituliloaina o le sootaga a le tagata e leʻi taofia lava, e pei o le post-80s, manatua pea o le aoga tulagalua o le telegram, pe faʻafefea ona "faʻatauaina le upu e pei o le auro" e faʻamalamalama ai mea, ma o lenei, ua sili atu le vave. feso'ota'iga, e le tau fa'alavelave i ni nai upu.

I le CES ia Ianuari 2017, na amata ona matou faʻafesoʻotaʻi a matou selu i le Initaneti.(Vaai faalemafaufau i le tuuatoatasi ma le le fiafia o le a tatou oo i ai e faafesootai se selu i luga o le Initoneti pe a uma ona fai a tatou pisinisi, o se mea atonu e lei mafaufauina e o tatou tuaa e le o ni aso nei.) E foliga mai e le o toe mamao, faatasi ai ma le taunuu mai o le 5G, mea uma i luga o le fogaeleele. e mafai ona fesootai o le a fesootai.

Fa'afeso'ota'i ma fa'afeso'ota'i mea uma o le fa'avae sili lea ona taua mo le olaga o le tagata i le lumana'i.

O le mea moni, na taʻua foi e Qualcomm IoE (Initaneti o Mea uma) mo se taimi umi.Mo se faʻataʻitaʻiga, na faia e Qualcomm le IoE Day i le 2014 ma le 2015.

Tele atina'e i totonu o le atunu'u latou te fa'aogaina le IoE(Initaneti o Mea uma), pei ole ZTE's MICT 2.0 ta'iala: LEO, lea e tu'u ai E mo Internet o Mea uma.

E le o faamalieina tagata ile IoT(Initaneti o Mea), masalo ona ole IoT(Initaneti o Mea) o loʻo misi se mea pe a faʻatusatusa i le taimi nei.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le TELECOMMUNICATION Management Forum (TM Forum) o loʻo faʻamatalaina le IoE e faʻapea:

TM Forum Initaneti o mea uma (IoE) polokalame

M1


Taimi meli: Feb-17-2022
WhatsApp Online Chat!