O ai o le a tu matilatila i le vaitau o le faʻaogaina o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga IoT?

Punavai:Ulink Media

Tusia e Lusi

I le aso 16 o Ianuari, na faʻasalalau ai e le UK telecoms tele Vodafone se faigapaʻaga e sefulu tausaga ma Microsoft.

Faatasi ai ma auiliiliga o le faiga faapaaga ua faailoa mai i le taimi nei:

Vodafone o le a faʻaaogaina Microsoft Azure ma ana OpenAI ma Copilot tekinolosi e faʻaleleia atili ai le poto masani a le au faʻatau ma faʻalauiloa atili AI ma faʻatautaia o ao;

O le a faʻaaogaina e Microsoft le Vodafone's fixed and mobile connectivity services ma teu faafaigaluega i Vodafone's IoT platform.Ma o le IoT platform ua faʻatulagaina e faʻamaeʻa lona tutoʻatasi ia Aperila 2024, ma o loʻo iai pea fuafuaga e faʻafesoʻotaʻi isi ituaiga masini ma maua ai tagata fou i le lumanaʻi.

Ole pisinisi ole Vodafone's IoT platform e taulaʻi ile pulega fesoʻotaʻiga.Fa'atatau i fa'amaumauga mai le kamupani su'esu'e Berg Insight's Global Cellular IoT Report 2022, i le taimi lena na maua ai e Vodafone le 160 miliona feso'ota'iga IoT telefoni feavea'i, fa'amauina mo le 6 pasene o le fa'asoa maketi ma tulaga fa i tua atu o China Mobile ma le 1.06 piliona (39 pasene sea) , China Telecom ma le 410 miliona (15 pasene sea) ma China Unicom ma le 390 miliona (14 pasene sea).

Ae e ui lava o loʻo i ai i le aufaipisinisi se avanoa taua i le "soʻotaga fesoʻotaʻiga" i le IoT connectivity management platform maketi, latou te le faamalieina i tupe maua latou te maua mai lenei vaega.

I le 2022 Ericsson o le a faʻatau atu lana pisinisi IoT i le IoT Accelerator ma Fesoʻotaʻi Vehicle Cloud i se isi faʻatau, Aeris.

O le IoT Accelerator platform e sili atu nai lo le 9,000 tagata faʻatau pisinisi i le lalolagi atoa i tua i le 2016, faʻatautaia le silia ma le 95 miliona IoT masini ma 22 miliona eSIM fesoʻotaʻiga i le lalolagi atoa.

Ae ui i lea, fai mai Ericsson: o le vaevaega o le maketi IoT ua taʻitaʻia ai le kamupani e faʻatapulaʻaina tupe maua (poʻo tupe gau) i luga o ana tupe teufaafaigaluega i lenei maketi ma nofoia naʻo se vaega itiiti o le filifili tau a le alamanuia mo se taimi umi, o le a le mafuaʻaga. ua filifili e taulai ana punaoa i isi vaega sili atu ona lelei.

IoT feso'ota'iga pulega fa'avae o se tasi lea o filifiliga mo le "fa'aitiitia", lea e masani ai i totonu o pisinisi, aemaise lava pe a fa'alavelaveina le pisinisi autu a le Vaega.

I le masina o Me 2023, na faʻasalalau ai e Vodafone ana taunuʻuga o le FY2023 ma tupe maua atoa o le $ 45.71 piliona, o se siʻitaga laʻititi o le 0.3% i lea tausaga ma lea tausaga.O le faaiuga sili ona mataʻina mai faʻamaumauga, o le faʻatupulaia o galuega a le kamupani ua faʻagesegese, ma o le Pule Sili fou, Margherita Della Valle, na tuʻuina atu se fuafuaga toe faʻaleleia i lena taimi, ma taʻua ai e tatau ona sui le Vodafone ma e manaʻomia le toe faʻaogaina o punaoa a le kamupani, faʻafaigofie. le fa'alapotopotoga, ma taula'i i le tulaga lelei o le 'au'aunaga o lo'o fa'amoemoeina e ana tagata fa'atau ina ia toe maua ai lona fa'atauva ma maua ai le fa'atupulaia.

Ina ua tuʻuina atu le fuafuaga o le toe faʻafouina, na faʻasalalau e Vodafone fuafuaga e faʻaumatia le aufaigaluega i le isi tolu tausaga, ma o le talafou o loʻo "mafaufau e faʻatau atu lana pisinisi Initaneti o Mea, e tusa ma le £ 1bn" na faʻasalalauina foi.

E leʻi oʻo i le faʻasalalauga o le faiga faʻapaʻaga ma Microsoft na faʻamatalaina lautele le lumanaʻi o le Vodafone's IoT connectivity management platform.

Fa'amanino le fa'atapula'aina o tupe fa'afaigaluega a le So'oga Pulea Fa'avae

O se fa'avae pulega feso'ota'iga e talafeagai.

Aemaise lava o le tele o kata IoT e tatau ona faʻafesoʻotaʻi ma le tele o tagata faʻatautaia i le salafa o le lalolagi, o se faʻagasologa o fesoʻotaʻiga umi ma le tuʻufaʻatasia o le taimi, o le tuʻufaʻatasiga tuʻufaʻatasia o le a fesoasoani i tagata faʻaoga e faia suʻesuʻega o fefaʻatauaiga ma le faʻatautaia o kata i se sili atu ona mama ma lelei. ala.

O le mafuaʻaga e masani ona auai ai le aufaipisinisi i lenei maketi ona e mafai ona latou tuʻuina atu kata SIM aʻo tuʻuina atu le gafatia o auaunaga faʻapipiʻi e faʻaleleia ai le tauvaga o pisinisi.

O mafuaʻaga mo tagata faʻatau ao lautele e pei o Microsoft Azure e auai i lenei maketi: muamua, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le toilalo i le pisinisi fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga a se tasi e faʻatautaia fesoʻotaʻiga, ma o loʻo i ai le avanoa e faʻaoga ai i se maketi faʻapitoa;lona lua, e tusa lava pe le mafai ona maua saʻo se aofaiga tele o tupe maua mai le pulega o fesoʻotaʻiga kata IoT, ma le manatu e mafai ona fesoasoani muamua i tagata faʻatau pisinisi e foia le faʻafitauli o le pulega o fesoʻotaʻiga, o loʻo i ai se avanoa sili atu e tuʻuina atu ia i latou le autu mulimuli ane. IoT oloa ma auaunaga, le Po'o le fa'ateleina o le fa'aogaina o oloa ma tautua ao.

O loʻo i ai foʻi se vaega lona tolu o tagata taʻalo i totonu o le alamanuia, e pei o, sui ma amataga, o lenei ituaiga o tagata faʻatau e tuʻuina atu le faʻatautaia o fesoʻotaʻiga faʻapipiʻi nai lo le faʻatautaia o le faʻatautaia o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga tele, o le eseesega o loʻo taoto i le faagasologa e sili atu ona faigofie, o le oloa e sili atu le mama, o le tali atu i le maketi e sili atu ona fetuutuunai, ma latalata i manaʻoga o tagata faʻaoga vaega faʻapitoa, o le faʻataʻitaʻiga o le auaunaga e masani lava "IoT cards + management platform + solutions ".Ma faʻatasi ai ma le faʻateleina o le tauvaga i totonu o pisinisi, o nisi kamupani o le a faʻalauteleina a latou pisinisi e fai modules, meafaigaluega poʻo fofo faʻaoga, faʻatasi ai ma oloa ma auaunaga e tasi mo le tele o tagata faʻatau.

I se faapuupuuga, e amata i le puleaina o fesoʻotaʻiga, ae le gata i le puleaina o fesoʻotaʻiga.

  • I le vaega o le pulega o fesoʻotaʻiga, o le IoT Media AIoT StarMap Research Institute na faʻapipiʻiina le Huawei Cloud Global SIM Connection (GSL) faʻamatalaga o fefaʻatauaiga o oloa i le 2023 IoT Platform Industry Research Report ma Casebook, ma e mafai foi ona iloa o le faateleina o le numera o fesoʻotaʻiga. ma le fa'afeso'ota'i o masini e sili atu ona taua, o manatu autu ia e lua mo le fa'alauteleina o tupe maua a le fa'atautaia o feso'ota'iga, aemaise lava o so'otaga IoT fa'atau-fa'atau e le tele se sao i tupe maua fa'aletausaga.
  • I tua atu o le pulega o fesoʻotaʻiga, e pei ona taʻua e le kamupani suʻesuʻe Omdia i lana lipoti "Vodafone faʻailoa i le IoT spinoff", faʻapipiʻi faʻapipiʻi faʻaogaina e maua ai le 3-7 taimi sili atu tupe maua i le fesoʻotaʻiga nai lo faʻatautaia pulega fesoʻotaʻiga e faia i le fesoʻotaʻiga.E mafai e pisinisi ona mafaufau e uiga i faiga pisinisi i luga o le pulega o fesoʻotaʻiga, ma ou te talitonu o le galulue faʻatasi a Microsoft ma Vodafone i luga ole tulaga IoT o le a faʻavae i luga o lenei manatu.

O le a le tulaga o le maketi mo "faʻatautaia o fesoʻotaʻiga"?

O le tautala faʻatatau, ona o le fua faʻatatau, o le a faasolosolo malie lava ona 'ai e le au taʻalo tetele le vaega faʻasalalau o le maketi pulega fesoʻotaʻiga.I le lumanaʻi, e foliga mai o le ai ai le au taʻalo e alu ese mai le maketi, ae o nisi tagata taʻalo o le a maua se tele maketi tele.

E ui lava i Saina, ona o le eseese o talaaga faʻapisinisi, o oloa a le kamupani e le mafai ona faʻamaonia e fetaui ma manaʻoga o tagata faʻatau uma, o le saoasaoa o le au taʻalo tetele e faʻapipiʻi le maketi o le a sili atu lemu nai lo fafo, ae mulimuli ane o le a agai i luma. se mamanu mautu o le au taaalo ulu.

I lenei tulaga, matou te sili atu le faʻamoemoe e uiga i tagata faʻatau e oso ese mai le involution, eli faʻaalia, suiga avanoa, tele maketi e tele, tauvaga maketi e laʻititi, faʻatasi ai ma le gafatia e totogi ai vaega o maketi tau pulega.

O le mea moni o loʻo i ai kamupani o loʻo faia.


Taimi meli: Feb-29-2024
WhatsApp Online Chat!