Manu'a a le 5G: Fa'amama le Maketi Laiti uaealesi

AIoT Research Institute ua lomia se lipoti e fesoʻotaʻi ma le IoT telefoni feaveaʻi - "Cellular IoT Series LTE Cat.1/LTE Cat.1 bis Ripoti Suʻesuʻega Maketi (2023 Edition)".I le feagai ai ma le suiga o loʻo i ai nei a le alamanuia i manatu i luga o le telefoni feaveaʻi IoT faʻataʻitaʻiga mai le "faʻataʻitaʻiga pyramid" i le "faʻataʻitaʻiga fuamoa", AIoT Research Institute ua tuʻuina atu lona lava malamalama:

E tusa ai ma le AIoT, o le "fuamoa faʻataʻitaʻiga" e mafai ona faʻamaonia i lalo o nisi tulaga, ma o lona faʻavae e mo le vaega fesoʻotaʻiga malosi.Pe a aofia ai le IoT passive, lea o loʻo atiaʻe foi e le 3GPP, i le talanoaga, o le manaʻoga o masini fesoʻotaʻi mo fesoʻotaʻiga ma fesoʻotaʻiga tekonolosi o loʻo mulimulitaʻia pea le tulafono o le "faʻataʻitaʻiga pyramid" lautele.

Tulaga Fa'ata'ita'i ma Fa'ainisinia Fa'afouga Fa'aosoina le Vave Fa'atupuina ole Cellular Passive IoT

A oʻo mai i le Passive IoT, o le masani masani a le IoT technology na mafua ai se vevesi pe a aliali mai, aua e le manaʻomia ai uiga faʻaogaina o le eletise, e fetaui ma manaʻoga o le tele o faʻamatalaga fesoʻotaʻiga maualalo, RFID, NFC, Bluetooth, Wi-Fi. , LoRa ma isi tekonolosi fesoʻotaʻiga o loʻo faia ni fofo faʻafefe, ma le IoT passive e faʻavae i luga o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga telefoni feaveaʻi na muamua faʻatulagaina e Huawei ma China Mobile ia Iuni o le tausaga talu ai, ma i lena taimi na lauiloa foi o le "eIoT".Ua lauiloa o le "eIoT", o le autu autu o tekinolosi RFID.O loʻo malamalama o le eIoT o loʻo i ai se faʻasalalauga lautele lautele, tau maualalo ma le faʻaaogaina o le eletise, lagolago mo galuega faʻavae nofoaga, mafai ai fesoʻotaʻiga faʻapitonuʻu / lautele ma isi uiga, e faʻatumu ai le tele o faaletonu o tekinolosi RFID.

Tulaga

O le tulaga o le tuʻufaʻatasia o IoT ma fesoʻotaʻiga telefoni feaveaʻi ua sili atu ona gauai atu, lea na mafua ai le faasolosolo malie o le atinaʻeina o suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga talafeagai, ma o sui talafeagai ma tagata atamamai o le 3GPP ua uma ona amataina le suʻesuʻega ma le faʻatulagaina o galuega a le IoT passive.

O le faʻalapotopotoga o le a faʻaaogaina le telefoni feaveaʻi e fai ma sui o le tekonolosi IOT fou i totonu o le 5G-A technology system, ma e faʻamoemoe e fausia le tulaga muamua o le IOT passive i le R19 version.

O le tekinolosi fou a le IoT a Saina ua ulufale atu i le tulaga faʻatulagaina faʻatulagaina talu mai le 2016, ma o loʻo faʻavavevaveina nei le faoa o le tulaga fou o le IoT technology standard high ground.

  • I le 2020, o le uluai suʻesuʻega faʻapitonuʻu i luga o le telefoni feaveaʻi, "Suʻesuʻega i Passive IoT Talosaga Manaoga Faʻavae i luga o Fesoʻotaʻiga Fesoʻotaʻiga", taʻitaʻia e China Mobile i CCSA, ma le galuega faʻavae tulaga faʻapitoa faʻapitoa na faia i le TC10.
  • I le 2021, o le poloketi suʻesuʻe "Environmental Energy Based IoT Technology" na taʻitaʻia e OPPO ma auai ai China Mobile, Huawei, ZTE ma Vivo na faia i le 3GPP SA1.
  • I le 2022, na tuʻuina atu ai e Saina Mobile ma Huawei se poloketi suʻesuʻe i luga o le IoT passive cellular mo le 5G-A i le 3GPP RAN, lea na amataina ai le faʻatulagaina o tulaga faʻavaomalo mo le passive cellular.

Alamanuia Fa'afouga

I le taimi nei, o le lalolagi fou passive IOT alamanuia o loʻo i lona pepe, ma o pisinisi a Saina o loʻo taʻitaʻia ma le malosi le faʻafouina o pisinisi.I le 2022, na faalauiloa ai e Saina Mobile se oloa fou IOT "eBailing", lea e i ai le mamao o le 100 mita mo se masini e tasi, ma i le taimi lava e tasi, e lagolagoina ai le fesoʻotaʻiga faifaipea o le tele o masini, ma e mafai ona faʻaaogaina mo le pulega tuʻufaʻatasia o. mea, aseta ma tagata i fa'ata'ita'iga feololo ma tetele i totonu.E mafai ona faʻaaogaina mo le faʻatonutonuina atoatoa o oloa, aseta, ma tagata faigaluega i totonu o vaʻaiga lautele ma tetele i totonu.

I le amataga o lenei tausaga, e faʻavae i luga o le faʻavaeina e le tagata lava ia Pegasus faʻasologa o passive IoT tag chips, Smartlink na faʻataunuʻuina ma le manuia le lalolagi muamua passive IoT chip ma le 5G base station intermodulation fesoʻotaʻiga, faʻavaeina se faavae mautu mo le faʻasalalauga mulimuli ane o le IoT passive fou. tekinolosi.

O masini IoT masani e manaʻomia maa poʻo sapalai eletise e ave ai a latou fesoʻotaʻiga ma faʻamatalaga faʻamatalaga.Ole mea lea e fa'agata ai a latou fa'aoga fa'atusa ma le fa'amaoni, a'o fa'ateleina foi tau o masini ma le fa'aaogaina o le malosi.

Passive IoT technology, i le isi itu, e matua faʻaitiitia ai tau o masini ma le faʻaaogaina o le malosi e ala i le faʻaogaina o le malosi o le leitio i le siosiomaga e faʻatautaia ai fesoʻotaʻiga ma faʻamatalaga faʻamatalaga.5.5G o le a lagolagoina le pasive IoT technology, e aumaia ai le lautele ma le tele o tulaga eseese o faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga mo faʻaoga tele-tele IoT i le lumanaʻi.Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻaogaina le tekonolosi IoT i totonu o fale atamai, fale gaosi oloa, aai atamai, ma isi vaega e ausia ai le sili atu le lelei ma le atamai o le pulega ma auaunaga.

 

 

O loʻo amata ona taia e le IoT le telefoni feaveaʻi le maketi laiti uaea?

I le tulaga o le matua faatekonolosi, passive IoT e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua: talosaga matutua o loʻo faʻatusalia e le RFID ma le NFC, ma auala suʻesuʻe faʻataʻitaʻiga e aoina ai le malosi mai le 5G, Wi-Fi, Bluetooth, LoRa ma isi faʻailoga i faʻamalo eletise.

E ui lava o le telefoni feaveaʻi IoT talosaga e faʻavae i luga o fesoʻotaʻiga telefoni feaveaʻi e pei o le 5G o loʻo i totonu o latou pepe, e le tatau ona le amanaiaina lo latou gafatia, ma e tele a latou faʻamanuiaga i talosaga:

Muamua, e lagolagoina le mamao o fesootaiga.RFID passive masani i se mamao umi, e pei o le sefulu mita le va, ona o le malosi na tuʻuina atu e le tagata faitau ona o le leiloa, e le mafai ona faʻagaoioia le RFID tag, ma passive IoT faʻavae i luga o le 5G tekinolosi e mafai ona mamao mamao mai le nofoaga autu e mafai. avea

fesootaiga manuia.

Lona lua, e mafai ona faʻatoʻilaloina siosiomaga faʻaoga sili atu ona faigata.O le mea moni, uʻamea, vai e faʻailo faʻasalalau i le ala o le tele o aʻafiaga, faʻavae i luga o le 5G tekinolosi passive Initaneti o mea, i faʻatinoga faʻaoga e mafai ona faʻaalia malosi malosi faʻalavelave faʻalavelave, faʻaleleia le fua faʻatatau.

Tolu, sili atu aseta atoatoa.Cellular passive IoT talosaga e le manaʻomia le faʻatulagaina o se tagata faitau tuuto faaopoopo, ma e mafai ona faʻaoga saʻo le fesoʻotaʻiga 5G, faʻatusatusa i le manaʻoga mo le faitau ma isi meafaigaluega e pei o le RFID passive masani, le pu i le faʻaogaina o le faʻaoga lelei foi.

aua e sili atu foi le aoga o tau o le fa'afaigaluegaina o aseta a le faiga.

Mai le manatu o le talosaga, i le C-terminal e mafai ona fai mo se faʻataʻitaʻiga, pulega o aseta a le tagata lava ia ma isi talosaga, o le igoa e mafai ona faʻapipiʻi saʻo i aseta a le tagata lava ia, pe a iai se nofoaga autu e mafai ona faʻagaoioia ma ulufale i totonu o le fesoʻotaʻiga;B-terminal talosaga i fale teu oloa, logistics,

pulega o aseta ma isi mea e le o se faafitauli, pe a tuufaatasia le pusi IoT cellular passive ma ituaiga uma o sensors passive, e ausia ai le tele o ituaiga o faamatalaga (mo se faataitaiga, mamafa, vevela, vevela) aoina, ma le aoina faamatalaga o le a pasia e ala i. le 5G nofoaga autu i totonu o fesoʻotaʻiga faʻamatalaga,

fa'ataga le lautele lautele o talosaga IoT.O lo'o i ai se maualuga maualuga o lo'o feso'ota'i ma isi fa'aoga Passive IoT.

Mai le vaaiga o le alualu i luma o le atinaʻeina o alamanuia, e ui lava o loʻo i ai pea le IoT cellular passive i lona pepe, o le saoasaoa o le atinaʻeina o lenei alamanuia e ofoofogia i taimi uma.I luga o tala fou o loʻo i ai nei, o loʻo i ai nisi o tupe meataalo IoT ua aliaʻe.

  • Massachusetts Institute of Technology (MIT) tagata suʻesuʻe na faʻasalalau le atinaʻeina o se vaʻa fou e faʻaaoga ai le terahertz frequency band, o le vaʻa e pei o se fafaguina fafagu, o lona faʻaaogaina o le eletise e na o ni nai micro-watts, e mafai i se tulaga tele e lagolago ai le aoga. fa'aogaina o masini fa'apitoa, fa'aopoopo

faʻalauteleina le lautele o le faʻaogaina o le Initaneti o Mea.

  • Fa'avae i luga o le fa'asologa a le Pegasus na faia e le tagata lava ia o tupe meataalo IoT tag, ua fa'ataunu'uina ma le manuia e Smartlink le feso'ota'iga feso'ota'iga feso'ota'iga feso'ota'iga a le lalolagi ma le 5G.

I le faaiuga

O loʻo i ai faʻamatalaga e faʻapea o le Initaneti o mea, e ui lava i le atinaʻeina o le faitau selau piliona o fesoʻotaʻiga, o le tulaga o loʻo i ai nei, o le saoasaoa o le atinaʻe e foliga mai o loʻo faʻagesegese, o le tasi e mafua ona o le tapulaʻa o le vaaiga fetuutuunai, e aofia ai faleoloa, fale teu oloa, logistics. ma isi tūsa'o

ua tu'u talosaga i luga o le maketi o oloa;o le lona lua e mafua mai i le faʻalavelave masani RFID fesoʻotaʻiga mamao ma isi bottlenecks tekinolosi, e mafua ai le faigata o le faʻalauteleina o se lautele lautele o faʻataʻitaʻiga faʻaoga.Ae ui i lea, faatasi ai ma le faʻaopoopoga o fesoʻotaʻiga feaveaʻi

tekinolosi, atonu e mafai ona vave suia lenei tulaga, o le atiina ae o se fa'aoga fa'anatura e sili atu ona eseese.


Taimi meli: Iul-21-2023
WhatsApp Online Chat!