Initoneti feaveai o Mea meataalo i le Vaitaimi Suffle

Fa'asalaina i luga ole laiga ole Initaneti o Mea Chip

O le pu'upu'u Initaneti o Mea e fa'atatau i le va'aiga feso'ota'iga feso'ota'iga e fa'avae i luga o le fa'aogaina o feso'ota'iga, lea e masani ona fa'aoga e fa'aogaina ma fa'amalo fa'ailo uaea.Ose chip matua'i.

O le lauiloa o lenei matagaluega na amata mai le NB-iot.I le 2016, ina ua maeʻa le NB-iot tulaga faʻamaʻi aisa, na amata ai e le maketi se faʻalavelave e leʻi tupu muamua.I le tasi itu, NB-iot faʻamatalaina se faʻaaliga e mafai ona faʻafesoʻotaʻi le fiasefulu piliona o faʻataʻitaʻiga o fesoʻotaʻiga maualalo, i le isi itu, o le tulaga masani o lenei tekinolosi na matua aʻafia ai Huawei ma isi fale gaosi oloa, ma se maualuga maualuga o tuto'atasi.Ma i le laina amata lava e tasi i le fale ma fafo, o se avanoa sili lea mo tekinolosi i totonu o le atunuʻu e faʻafeiloaʻi ai tagata tauva mai fafo, o le mea lea, na lagolagoina malosi foi e le faiga faʻavae.

O le mea lea, o le tele o atina'e telefoni feavea'i i totonu o le atunu'u o lo'o fa'aaogaina foi lea tulaga.

A maeʻa le NB-iot, o le isi fefaʻatauaiga o le Initaneti feaveaʻi o mea meataalo o 5G tupe meataalo.Le lauiloa o le 5G e le o taʻua iinei.Ae ui i lea, pe a faʻatusatusa i le NB-iot chips, o le suʻesuʻega ma le atinaʻeina o le 5G maualuga-saoasaoa tupe meataalo e sili atu ona faigata, ma o manaʻoga mo taleni ma tupe faʻafaigaluega e faʻateleina foi.O le tele o masini feavea'i laiti ma feololo-tele amata-ups ua taulai atu i se isi tekinolosi, CAT.1.

Ina ua mavae ni nai tausaga o fetuutuunaiga o maketi, na iloa ai e le maketi e ui lava o le NB-IoT e sili ona lelei i le faʻaaogaina o le eletise ma le tau, e tele foʻi faʻatapulaʻaina, aemaise lava i tulaga o le gaoioi ma le leo, lea e faʻatapulaʻaina ai le tele o talosaga.O le mea lea, i le tulaga o le faʻamavaeina o fesoʻotaʻiga 2G, LTE-Cat.1, o se faʻataʻitaʻiga maualalo o le 4G, na faia se numera tele o talosaga fesoʻotaʻiga 2G.

A mae'a le Cat.1, o le a le mea e soso'o mai?Masalo o se 5G Red-Cap, atonu o se 5G nofoaga-faʻavae chip, atonu o se isi mea, ae o le mea mautinoa o le fesoʻotaʻiga telefoni feaveaʻi o loʻo i ai nei i le lotolotoi o se faʻalavelave faʻasolopito, faʻatasi ai ma tekinolosi fou ua aliaʻe e faʻafeiloaʻi ai le tele o ituaiga IoT. manaoga.

Ole Cellular Internet of Things Market o loʻo faʻatupulaia foi vave

E tusa ai ma a matou faʻamatalaga lata mai o maketi avanoa:

O le utaina o NB-iot chips i Saina na sili atu i le 100 miliona i le 2021, ma o le faʻataʻitaʻiga sili ona taua o le faʻataʻitaʻiga o le mita faitau.Talu mai lenei tausaga, faʻatasi ai ma le toe faʻafouina o le faʻamaʻi, ua faʻateleina foʻi le utaina o oloa faʻataʻitaʻi faitotoa atamai e faʻavae i luga o le NB-iot i le maketi, e oʻo atu i le sefulu miliona tulaga.I le faaopoopo atu i le "ola ma le oti" i Saina, o loʻo faʻavavevave foʻi e le au taʻalo NB-iot le faʻalauteleina o maketi i fafo.

I le tausaga muamua o le afaina o le CAT.1 i le 2020, o le maketi na oʻo atu i le sefulu miliona, ma i le 2021, o le uta na oʻo atu i le 100 miliona.Fa'amanuiaina mai le vaeluaga o le 2G feso'ota'iga fa'aui i tua, le fa'aogaina o maketi o le CAT.1 sa vave, ae ina ua uma ona ulufale i le 2022, o le maketi na faʻagesegese tele.

I le faaopoopo atu i telefoni feʻaveaʻi, PCS, papa ma isi oloa, o uta o le CPE ma isi oloa o mea autu ia o le tuputupu aʻe o le fesoʻotaʻiga televave 5G.

O le mea moni, i le tulaga o le tele, o le numera o masini cellular iot e le tele e pei o le numera o mea laiti e leai ni mea e pei o le Bluetooth ma le wifi, ae o le tau o maketi e taua tele.

I le taimi nei, o le tau o Bluetooth pu i le maketi e matua taugofie.I totonu o tupe meataalo a le atunuʻu, o le puʻupuʻu Bluetooth pito maualalo na faʻaaogaina e faʻasalalau ai leo e tusa ma le 1.3-1.5 yuan, ae o le tau o le BLE chip e tusa ma le 2 yuan.

O le tau o tupe meataalo feaveai e sili atu ona maualuga.I le taimi nei, o le NB-iot chips sili ona taugofie e tusa ma le $ 1-2, ma o le 5G sili ona taugata e tolu numera.

Afai la o le numera o fesoʻotaʻiga i cellular iot chips e mafai ona alu ese, o le tau o le maketi e tatau ona tulimatai i ai.E le gata i lea, pe a faʻatusatusa i le Bluetooth, wifi ma isi tekinolosi uaealesi laiti, cellular iot chips o loʻo i ai le maualuga maualuga o le ulufale ma le maualuga o le maketi.

O le fa'ateleina o le fa'atauva'a fa'atauva'a Initaneti o Mea tau maketi chip

I tausaga talu ai nei, na maua ai e le pisinisi chip le lagolago e leʻi tupu muamua, ma o se taunuuga, ua tulaʻi mai le tele o amataga, faʻapea foʻi ma le maketi i totonu o le atunuʻu mo tupe meataalo Initaneti o Mea.

I le faaopoopo atu ia Haisi (lea na nutimomoia mo mafuaaga lauiloa), o le Unigroup o loʻo faʻatupulaia nei i le pito i luga o le maketi telefoni feaveaʻi i totonu o le atunuʻu, faʻatasi ai ma ana meataalo 5G ua i ai i le maketi telefoni feaveaʻi.I le maketi i luga ole laiga ole Initaneti ole mea (IOT) i le kuata muamua o le 2022, Unisplendor tulaga lua ma le 25% sea ma Oppland tulaga tolu ma le 7% sea, e tusa ai ma le Counterpoint.O lo'o iai fo'i i le lisi le suiga o le 'autu, 'au'au, Haisi ma isi atina'e fa'apitonu'u.O le Unigroup ma le ASR o lo'o avea nei ma "duopoly" i totonu o le maketi CAT.1 i totonu o le atunu'u, ae o le tele o isi atina'e i totonu o lo'o faia le mea sili latou te mafaia e atia'e ai tupe meataalo CAT.1.

I totonu o le maketi NB-iot chip, e sili atu ona olaola, e tele tagata taaalo vaʻa i totonu o le atunuʻu e pei o Haisi, Unigroup, ASR, apaʻau autu, telefoni feaveaʻi, Zhilian An, Huiting Technology, semiconductor ata autu, Nuoling, Wuai Yida, micro particle. ma faapena atu ai lava.

A tele tagata taaalo i le maketi, e faigofie lava ona leiloa.Muamua lava, o loʻo i ai se tau tau.O le tau o NB-iot chips ma modules ua paʻu tele i tausaga talu ai nei, lea e faʻamanuiaina ai pisinisi faʻaoga.Lona lua, o le homogenization o oloa.I le tali atu i lenei faʻafitauli, o loʻo taumafai malosi foʻi le au gaosi oloa e faia faʻatauvaga eseese i le tulaga o oloa.

 


Taimi meli: Aukuso-22-2022
WhatsApp Online Chat!