Fa'agata e Saina Mobile le eSIM One Two Ends service, O fea e alu i ai le eSIM+IoT?

Aisea ua avea ai le fa'alauiloaina o le eSIM ma se faiga tele?

Tekinolosi eSIM o se tekinolosi faʻaaogaina e sui ai kata SIM faʻale-aganuʻu faʻapitoa i foliga o se pulou faʻapipiʻi o loʻo tuʻufaʻatasia i totonu o le masini.I le avea ai o se tali faʻapipiʻi SIM card, eSIM tekinolosi e tele le gafatia i le telefoni, IoT, telefoni feaveaʻi ma maketi faʻatau.

I le taimi nei, o le faʻaogaina o le eSIM i telefoni feaveaʻi ua salalau atu i fafo, ae ona o le maualuga o le taua o le saogalemu o faʻamaumauga i Saina, o le a umi se taimi mo le faʻaogaina o le eSIM i smartphones e faʻasalalau i Saina.Ae ui i lea, faatasi ai ma le oʻo mai o le 5G ma le vaitau o fesoʻotaʻiga atamai o mea uma, eSIM, faʻaaogaina masini faʻaogaina atamai e fai ma amataga, ua tuʻuina atu le taʻaloga atoa i ona lava lelei ma vave maua faʻamaopoopo tau i le tele o vaega o le Initaneti o Mea (IoT). ), ausiaina fegalegaleaiga faʻatasi faʻatasi ma le atinaʻeina o IoT.

E tusa ai ma faʻamatalaga lata mai a TechInsights o faʻatauga maketi eSIM, o le faʻaogaina o le eSIM i le lalolagi atoa i masini IoT e faʻamoemoe e sili atu i le 20% i le 2023. O le maketi o maketi eSIM i le lalolagi atoa mo talosaga IoT o le a tupu mai le 599 miliona i le 2022 i le 4,712 miliona i le 2030, e fai ma sui o se CAGR o le 29%.E tusa ai ma le Juniper Research, o le numera o masini IoT e faʻaogaina eSIM o le a faʻatupulaia e 780% i le lalolagi atoa i le isi tolu tausaga.

 1

O avetaʻavale autu e ave le eSIM i le avanoa IoT e aofia ai

1. Feso'ota'iga lelei: ua ofoina atu e le eSIM se poto masani feso'ota'iga vave ma fa'atuatuaina nai lo feso'ota'iga IoT masani, tu'uina atu taimi moni, feso'ota'iga le atoatoa mo masini IoT.

2. Fetuuna'i ma scalability: tekinolosi eSIM e mafai ai e le au gaosi masini ona faʻapipiʻi muamua kata SIM i le taimi o le gaosiga o gaosiga, faʻatagaina masini e lafoina ma avanoa i fesoʻotaʻiga faʻatautaia.E faʻatagaina ai foʻi tagata faʻaoga le fetuutuunai e fesuiaʻi tagata faʻatautaia e ala i le faʻaogaina mamao, faʻaumatia le manaʻoga e sui le kata SIM faaletino.

3. Tau-lelei: eSIM faʻaumatia le manaʻomia mo se kata SIM faaletino, faʻafaigofieina le puleaina o filifili sapalai ma tau o suʻesuʻega, aʻo faʻaitiitia le lamatiaga o kata SIM leiloa pe faaleagaina.

4. Puipuiga malu ma le puipuia o le tagata lava ia: A o faʻateleina le numera o masini IoT, o le saogalemu ma le le faalauaiteleina o mataupu e sili ona taua.O fa'amatalaga fa'ailoga a le eSIM ma fa'ataga fa'atagaina o le a avea ma meafaigaluega taua mo le fa'amautuina o fa'amaumauga ma tu'uina atu se maualuga maualuga o le fa'atuatuaga mo tagata fa'aoga.

I se aotelega, i le avea ai ma se suiga fou, eSIM e matua faʻaitiitia ai le tau ma le lavelave o le puleaina o kata SIM faaletino, faʻatagaina pisinisi o loʻo faʻaogaina le tele o masini IoT e faʻaitiitia ai le faʻamalosia e le faʻatautaia o tau ma avanoa avanoa i le lumanaʻi, ma tuʻuina atu i le IoT se tikeri maualuga. o scalability.

Iloiloga o faiga autu eSIM

O faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻamamaina e faʻafaigofie le fesoʻotaʻiga IoT

Fa'aauauina le fa'aleleia atili o le fa'ata'ita'iga fa'ata'ita'iga e mafai ai ona fa'atonutonu mamao ma fa'atulaga le eSIM e ala i fa'atonuga fa'atonu fa'atonu, ma fa'aitiitia ai le mana'oga mo le fa'aopoopoina o feso'ota'iga fa'aoga ma le tu'ufa'atasiga o tagata fa'afoe.

E tusa ai ma faʻamatalaga eSIM na lomia e le Global System for Mobile Communications Association (GSMA), e lua fausaga autu o loʻo faʻamaonia i le taimi nei, tagata faʻatau ma le M2M, e fetaui ma le SGP.21 ma le SGP.22 eSIM fausaga faʻapitoa ma le SGP.31 ma le SGP. 32 eSIM IoT fa'ata'ita'iga mana'oga fa'apitoa, fa'atasi ai ma fa'amatalaga fa'apitoa fa'apitoa SGP.32V1.0 o lo'o fa'aauau pea ona atina'e.O le fausaga fou o loʻo folafola mai e faʻafaigofie le fesoʻotaʻiga IoT ma faʻavavevave taimi-i-maketi mo le faʻaogaina o IoT.

Tekinolosi faʻaleleia, iSIM e mafai ona avea ma meafaigaluega faʻaitiitiga tau

o le eSIM o le tekinolosi tutusa e pei o le iSIM mo le faʻailoaina o tagata faʻaoga ma masini i luga o fesoʻotaʻiga feaveaʻi.O le iSIM o se faʻaleleia tekinolosi i luga o le eSIM card.E ui o le eSIM card muamua e manaʻomia se vaʻa ese, o le iSIM card e le toe manaʻomia se vaʻa ese, faʻaumatia le avanoa faʻapitoa e tuʻuina atu i auaunaga SIM ma faʻapipiʻi saʻo i totonu o le masini faʻaogaina.

O se taunuuga, o le iSIM e faʻaitiitia ai lona faʻaogaina o le eletise aʻo faʻaitiitia le faʻaogaina o avanoa.Pe a faatusatusa i se kata SIM masani poʻo le eSIM, o le iSIM card e faʻaaogaina pe tusa ma le 70% le itiiti ifo o le mana.

I le taimi nei, o le atinaʻeina o le iSIM o loʻo mafatia i le umi o le atinaʻe, manaʻoga faʻapitoa faʻapitoa, ma le faʻateleina o faʻamatalaga lavelave.Ae, o le taimi lava e ulufale ai i le gaosiga, o lona mamanu tuʻufaʻatasia o le a faʻaitiitia ai le faʻaogaina o vaega ma mafai ai ona faʻasaoina le afa o le tau o le gaosiga moni.

I le talitonuga, o le iSIM o le a iu lava ina suia atoa le eSIM, ae e mautinoa lava e umi se auala e alu ai.I le faagasologa, o le "plug and play" eSIM o le a manino le tele o le taimi e puʻeina ai le maketi ina ia mafai ai ona o gatasi ma faʻafouga oloa gaosi oloa.

E ui o loʻo finauina pe o le a suia atoatoa e le iSIM le eSIM, e le maalofia le tele o mea faigaluega a le au tuʻuina atu IoT.O lona uiga o le a sili atu ona faigofie, sili atu ona fetuutuunai, ma sili atu le taugata e fai ma faʻapipiʻi masini fesoʻotaʻi.

2

eIM fa'avavevave le ta'avale ma fo'ia lu'itau tulaueleele eSIM

eIM o se meafaigaluega faʻatulagaina eSIM faʻavasegaina, o lona uiga o se tasi e mafai ai mo le faʻapipiʻiina tele ma le puleaina o masini e faʻaogaina e le IoT e faʻaogaina eSIM.

E tusa ai ma le Juniper Research, o talosaga eSIM o le a faʻaaogaina i na o le 2% o talosaga IoT i le 2023. Ae ui i lea, aʻo faʻateleina le faʻaaogaina o meafaigaluega eIM, o le tuputupu aʻe o le fesoʻotaʻiga eSIM IoT o le a sili atu nai lo le vaega o tagata faʻatau, e aofia ai smartphones, i le isi tolu tausaga. .E oʻo atu i le 2026, 6% o eSIM a le lalolagi o le a faʻaaogaina i le IoT avanoa.

Se'i vagana ua i ai fofo eSIM i luga o se ala masani, e le talafeagai fofo faʻatulagaina masani eSIM mo manaʻoga faʻaoga o le maketi IoT, lea e matua faʻalavelaveina ai le taʻutaʻua tele o le eSIM i le maketi IoT.Aemaise lava, le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina (SMSR), mo se faʻataʻitaʻiga, e naʻo se tasi tagata faʻaoga faʻaoga e faʻapipiʻi ma pulea le numera o masini, ae o le eIM e mafai ai ona faʻapipiʻiina le tele o fesoʻotaʻiga i le taimi e tasi e faʻaitiitia ai tau ma faʻatupuina ai le faʻaogaina e fetaui ma manaʻoga. o fa'apipi'i i le avanoa IoT.

Faʻavae i luga o lenei mea, eIM o le a faʻamalosia le faʻatinoina lelei o fofo eSIM aʻo taʻavale i luga o le eSIM platform, ma avea ma afi taua e ave ai le eSIM ile IoT luma.

 

 

3

Tu'ufa'atasiga fa'apipi'i e tatala ai le gafatia o le tuputupu a'e

Aʻo faʻaauau pea ona maua le malosi o pisinisi 5G ma IoT, o faʻataʻitaʻiga faʻavae talosaga e pei o le atamai logistics, telemedicine, atamai alamanuia ma aai atamai o le a liliu uma i le eSIM.E mafai ona fai mai o manaoga eseese ma vaevaeina i le IoT fanua e maua ai eleele lafulemu mo eSIM.
I le manatu o le tusitala, o le auala o le atinaʻeina o le eSIM i le IoT fanua e mafai ona atiaʻe mai itu e lua: o le puʻeina o vaega autu ma le taofiofia o manaoga umi.

Muamua, faʻavae i luga o le faʻalagolago i luga o fesoʻotaʻiga lautele lautele ma le manaʻoga mo le faʻapipiʻiina tele i le pisinisi IoT, e mafai e le eSIM ona maua ia vaega taua e pei o le IoT alamanuia, atamai logistics ma suauʻu ma kesi.E tusa ai ma le IHS Markit, o le tele o masini IoT alamanuia faʻaaogaina eSIM i le lalolagi atoa o le a oʻo atu i le 28% i le 2025, faʻatasi ai ma le faʻatupulaia o le fua faatatau o le tuputupu aʻe faaletausaga o le 34%, ae tusa ai ma le Juniper Research, logistics ma suauʻu ma kesi o le a avea ma pisinisi e sili ona aoga. mai le fa'aulufaleina o talosaga eSIM, fa'atasi ai ma nei maketi e lua o lo'o fa'amoemoe e maua le 75% o talosaga eSIM i le lalolagi atoa e o'o atu i le 2026. O nei maketi e lua e fa'amoemoe e fa'amauina le 75% o le fa'aaogaina o le eSIM i le lalolagi i le 2026.

Lona lua, e tele vaega maketi mo le eSIM e faʻalautele i totonu o ala o alamanuia ua uma ona tuʻuina i le IoT avanoa.O nisi o vaega o lo'o maua ai fa'amaumauga o lo'o lisi atu i lalo.

 

01 masini fale atamai:

O le eSIM e mafai ona faʻaogaina e faʻafesoʻotaʻi ai masini atamai fale e pei o moli atamai, mea faʻaoga atamai, faiga saogalemu ma masini mataʻituina e mafai ai ona faʻaogaina mamao ma fesoʻotaʻiga.E tusa ai ma le GSMA, o le numera o masini fale atamai e faʻaaoga eSIM o le a sili atu i le 500 miliona i le lalolagi atoa i le faaiuga o le 2020

ma o loʻo faʻamoemoe e siitia i le tusa ma le 1.5 piliona i le 2025.

02 Aai Atamai:

E mafai ona fa'aoga le eSIM i fofo a'ai atamai e pei o le fa'atonutonuina o feoaiga, pulega atamai ma le mata'ituina o le fa'aogaina e fa'aleleia ai le fa'atumauina ma le lelei o taulaga.E tusa ai ma se suʻesuʻega a Berg Insight, o le faʻaaogaina o le eSIM i le pulega atamai o mea faʻaoga i le taulaga o le a tupu i le 68% i le 2025.

03 Ta'avale atamai:

E tusa ai ma le Counterpoint Research, o le a iai le tusa ma le 20 miliona eSIM-equipped smart cars i le lalolagi atoa i le faaiuga o le 2020, ma e faʻamoemoe e faʻateleina i le 370 miliona i le 2025.

5

Taimi meli: Iuni-01-2023
WhatsApp Online Chat!