Ua filifilia e le NASA le SpaceX Falcon Heavy e faalauiloa ai le nofoaga fou o le Gateway mo le masina

Ua lauiloa le SpaceX i lona fa'alauiloa lelei ma le tulaueleele, ma o lea ua manumalo ai i se isi konekarate fa'alauiloa maualuga mai le NASA.Na filifilia e le lala sooupu le Elon Musk's Rocket Company e auina atu vaega muamua o lana auala o le masina ua leva ona faatalitali i le vanimonimo.
O le Gateway ua manatu o le uluai nofoaga mamao umi mo tagata i luga o le masina, o se tamai nofoaga avanoa.Ae e le pei o le International Space Station, o loʻo taamilo i le lalolagi e maualalo, o le faitotoa o le a taamilo i le Moon.O le a lagolagoina le misiona o loʻo lumanaʻi, o se vaega o le NASA's Artemis mission, lea e toe foʻi i luga o le masina ma faʻamautu ai se nofo tumau iina.
Aemaise lava, o le SpaceX Falcon Heavy Rocket System o le a faʻalauiloaina elemene eletise (PPE) ma le Habitat and Logistics Base (HALO), o vaega autu ia o le faitotoa.
O le HALO ose nofoaga fa'apopoleina o lo'o nonofo ai o le a fa'afeiloa'i tagata va'alele.O PPE e tutusa ma afi ma faiga e faʻaauau ai mea uma.O loo faamatalaina e le NASA “se va'a va'alele e 60-kilowatt-vasega fa'aola e maua ai fo'i le malosi, feso'ota'iga televave, pulea uiga, ma le gafatia e fa'anofo ai le faitoto'a i va'aiga eseese o le masina."
O le Falcon Heavy o le fa'atonuga mamafa a le SpaceX, e aofia ai fa'amalosi Falcon 9 e tolu fa'atasi ma le vaega lona lua ma le uta.
Talu mai lona amataga i le 2018, Elon Musk's Tesla na lele i Mars i se faʻataʻitaʻiga lauiloa, Falcon Heavy ua na o le faalua ona lele.Falcon Heavy ua fuafua e faʻalauiloa se pea o satelite a le militeri mulimuli ane i lenei tausaga, ma faʻalauiloa le NASA's Psyche misiona i le 2022.
I le taimi nei, o le Lunar Gateway's PPE ma le HALO o le a faʻalauiloaina mai le Kennedy Space Center i Florida ia Me 2024.
Mulimuli i le CNET's 2021 space calendar mo tala fou avanoa uma i lenei tausaga.E mafai fo'i ona e fa'aopoopo i lau Google Calendar.


Taimi meli: Feb-24-2021
WhatsApp Online Chat!