Le Aafiaga ole 2G ma le 3G Offline ile IoT Connectivity

Faatasi ai ma le faʻapipiʻiina o fesoʻotaʻiga 4G ma 5G, 2G ma 3G galuega tuusao i le tele o atunuu ma itulagi o loʻo faʻaauau pea le alualu i luma.O lenei tusiga o loʻo tuʻuina atu ai se vaʻaiga lautele o le 2G ma le 3G offline faʻagasologa i le lalolagi atoa.

A o faʻaauau pea ona faʻaogaina fesoʻotaʻiga 5G i le lalolagi atoa, o le 2G ma le 3G o le a faʻaumatia.2G ma le 3G downsizing o le a i ai se aafiaga i luga o le fa'aogaina o nei tekinolosi.O iinei, o le a tatou talanoaina ai mataupu e manaʻomia e atinaʻe ona faʻalogo i ai i le taimi ole 2G/3G offline process ma faʻataʻitaʻiga.

Le a'afiaga o le 2G ma le 3G offline i luga ole feso'ota'iga ma fa'asagatau

A'o fa'aogaina le 4G ma le 5G i le lalolagi atoa, o le 2G ma le 3G offline galuega i le tele o atunu'u ma itulagi o lo'o aga'i pea i luma.O le faagasologa mo le tapunia o fesoʻotaʻiga e eseese mai lea atunuʻu i lea atunuʻu, a le o le pule a le pulega faʻalotoifale e faʻasaʻoloto punaoa taua o alaleo, poʻo le pule a le aufaipisinisi feaveaʻi e tapunia fesoʻotaʻiga pe a le faʻamaonia le faʻaauauina o auaunaga o loʻo iai.

O feso'ota'iga 2G, o lo'o avanoa fa'apisinisi mo le sili atu i le 30 tausaga, e maua ai se fa'avae lelei mo le fa'atinoina o fofo lelei iot i luga o le atunu'u ma fa'ava-o-malo.O le umi o le taamilosaga o le tele o vaifofo iot, e masani ona sili atu i le 10 tausaga, o lona uiga o loʻo i ai pea le tele o masini e mafai ona faʻaogaina fesoʻotaʻiga 2G.O le i'uga, e mana'omia le faia o ni faiga e fa'amautinoa ai o lo'o fa'aauau pea le fa'aogaina o vaifofo iot pe a leai se initaneti 2G ma le 3G.

2G ma le 3G fa'aitiitiga ua amata pe mae'a i nisi o atunu'u, e pei o le US ma Ausetalia.O aso e eseese lautele i isi mea, ma o le tele o Europa ua setiina mo le faaiuga o le 2025. I le taimi umi, 2G ma 3G fesoʻotaʻiga o le a iu lava ina alu ese atoa mai le maketi, o lea o se faʻafitauli e le maalofia.

O le fa'agasologa o le 2G/3G unplugging e eseese mai lea nofoaga i lea nofoaga, e fa'atatau i uiga o maketi ta'itasi.Ua tele atu atunu'u ma itulagi ua fa'asalalauina fuafuaga mo le 2G ma le 3G offline.Ole numera o fesoʻotaʻiga tapuni o le a faʻaauau pea ona faʻateleina.E sili atu i le 55 2G ma 3G fesoʻotaʻiga o loʻo faʻamoemoe e tapunia i le va o le 2021 ma le 2025, e tusa ai ma faʻamaumauga a le GSMA Intelligence, ae o le a le faʻaumatia tekinolosi e lua i le taimi e tasi.I nisi o maketi, 2G o loʻo faʻamoemoe e faʻaauau pea ona faʻaogaina mo le sefulu tausaga pe sili atu, ona o auaunaga faʻapitoa e pei o totogi feaveaʻi i Aferika ma taʻavale faʻafuaseʻi telefoni (eCall) faiga i isi maketi e faʻalagolago ile 2G networks.I nei fa'aaliga, e mafai ona fa'aauau pea feso'ota'iga 2G mo se taimi umi.

O afea e tu'u ai e le 3G le maketi?

O le fa'agasologa o feso'otaiga 3G ua leva ona fuafuaina mo le tele o tausaga ma ua tapeina i le tele o atunu'u.O nei maketi ua tele na ausia le lautele o le 4G ma o loʻo i luma o le faʻapipiʻi i le 5G faʻapipiʻiina, o lea e talafeagai ai le tapunia o fesoʻotaʻiga 3G ma toe tuʻuina atu alaleo i tekinolosi e sosoo ai.

E oʻo mai i le taimi nei, ua sili atu fesoʻotaʻiga 3G ua tapunia i Europa nai lo le 2G, faʻatasi ai ma le tasi tagata faʻatautaia i Tenimaka na tapunia lana fesoʻotaʻiga 3G i le 2015. E tusa ai ma le GSMA Intelligence, o le aofaʻi o le 19 tagata faʻatautaia i 14 Europa o loʻo fuafua e tapunia a latou fesoʻotaʻiga 3G e ala i 2025, ae na o le valu tagata faʻatautaia i atunuu e valu ua fuafua e tapunia a latou fesoʻotaʻiga 2G i le taimi e tasi.O lo'o fa'atupula'ia le numera o feso'ota'iga tapuni a'o fa'aalia e le au ta'avale a latou fuafuaga.Tapuni feso'otaiga 3G a Europa Ina ua mae'a fuafuaga ma le toto'a, ua fa'ailoa mai e le tele o fa'alapotopotoga a latou aso tapuni 3G.O se tulaga fou o loʻo aliaʻe mai i Europa o nisi o faʻalapotopotoga o loʻo faʻalauteleina le taimi fuafuaina o le 2G.I Peretania, mo se faʻataʻitaʻiga, o faʻamatalaga lata mai o loʻo taʻu mai ai o le aso faʻatulagaina o le 2025 ua toe faʻafoʻi i tua ona ua faia e le malo se fefaʻatauaʻiga ma kamupani telefoni feaveaʻi e faʻaauau pea fesoʻotaʻiga 2G mo nai tausaga o lumanaʻi.

fa'aitula'itusi_20221114104139

· Tapuni feso'otaiga 3G a Amerika

O le tapunia o fesoʻotaʻiga 3G i le Iunaite Setete o loʻo faʻagasolo lelei i le faʻapipiʻiina o fesoʻotaʻiga 4G ma 5G, faʻatasi ai ma kamupani tetele uma e faʻamoemoe e faʻamaeʻa le 3G rollout i le faaiuga o le 2022. I tausaga talu ai, o le itulagi o Amerika sa taulaʻi i le 2G faʻaititia e avea ma ave taavale. fa'asalalau 5G.O loʻo faʻaogaina e le au faʻatautaia le alaleo faʻasaʻolotoina e le 2G rollout e faʻafetaui ai manaʻoga mo fesoʻotaʻiga 4G ma 5G

· O feso'ota'iga 2G a Asia ua tapunia faiga

O lo'o fa'atumauina e kamupani o lo'o tu'uina atu auaunaga i Asia feso'ota'iga 3G a'o tapuni feso'ota'iga 2G e toe fa'avasega ai alaleo i feso'ota'iga 4G, o lo'o fa'aaogaina tele i le itulagi.E oo atu i le faaiuga o le 2025, ua faamoemoe le GSMA Intelligence e 29 kamupani e tapuni a latou fesootaiga 2G ma le 16 e tapunia a latou fesootaiga 3G.Na o le pau lava le itulagi i Asia ua tapunia ana fesoʻotaʻiga 2G (2017) ma 3G (2018) o Taiwan.

I Asia, o lo'o i ai ni fa'alavelave: na amata e le aufaipisinisi le fa'aitiitia o le 3G a'o le'i 2G.I Meleisia, mo se faʻataʻitaʻiga, ua tapunia uma e le aufaipisinisi a latou fesoʻotaʻiga 3G i lalo o le vaavaaiga a le malo.

I Initonesia, e lua o le tolu fa'agaioiga ua tapunia a latou feso'ota'iga 3G ma o le lona tolu o fuafuaga e faia (i le taimi nei, e leai se tasi o le to'atolu o lo'o i ai fuafuaga e tapuni a latou feso'ota'iga 2G).

· Aferika o loʻo faʻaauau pea ona faʻalagolago i fesoʻotaʻiga 2G

I Aferika, o le 2G e faaluaina le tele o le 3G.O telefoni fa'apitoa o lo'o fa'atumauina pea le 42% o le aofa'i, ma o latou tau maualalo e fa'amalosia ai tagata fa'au'uga e fa'aauau le fa'aogaina o nei masini.O lenei, i le isi itu, ua iʻu ai i le maualalo o le telefoni feaveaʻi, o lea na faʻasalalau ai ni nai fuafuaga e toe foʻi i tua le Initaneti i le itulagi.

 


Taimi meli: Nov-14-2022
WhatsApp Online Chat!