O le a le uiga o le Smart Sensors i le lumanaʻi? - Vaega 1

(Faʻamatalaga a le Faʻatonu: O lenei tusiga, faʻaliliu mai le ulinkmedia. )

Ua avea mea fa'alogona i mea uma.Sa i ai i latou i se taimi umi aʻo leʻi oʻo i le Initaneti, ma e mautinoa lava aʻo leʻi oʻo i le Initaneti o Mea (IoT).O loʻo avanoa masini atamai faʻaonaponei mo le tele o faʻaoga nai lo se isi lava taimi muamua, o loʻo suia le maketi, ma e tele taʻavale mo le tuputupu aʻe.

O ta'avale, mea pu'eata, telefoni poto, ma masini falegaosimea e lagolagoina le Initaneti o Mea, ua na'o ni nai fa'atauga fa'atauga mo masini.

1-1

  • Sensors i le Lalolagi Faaletino o le Initaneti

Faatasi ai ma le oʻo mai o le Initaneti o Mea, le faʻaogaina o le gaosiga (matou te taʻua o le Alamanuia 4.0), ma a tatou taumafaiga faifai pea mo suiga numera i vaega uma o le tamaoaiga ma sosaiete, o loʻo faʻaogaina masini atamai i pisinisi eseese ma le maketi o le maketi. tuputupu ae vave ma vave.

O le mea moni, i nisi o auala, o masini atamai o le "moni" faavae o le Initaneti o Mea.I lenei laʻasaga o le faʻaogaina o le iot, e toʻatele tagata o loʻo faʻamalamalamaina iot i tulaga o masini iot.O le Initaneti o Mea e masani ona vaʻaia o se fesoʻotaʻiga o masini fesoʻotaʻi, e aofia ai masini atamai.O nei masini e mafai foi ona taʻua o masini faʻalogo.

O lea latou te aofia ai isi tekinolosi e pei o masini ma fesoʻotaʻiga e mafai ona fua mea ma faʻaliliu mea latou te fuaina i faʻamaumauga e mafai ona faʻaoga i auala eseese.O le fa'amoemoega ma le fa'amatalaga o le fa'aoga (mo se fa'ata'ita'iga, o le a le feso'ota'iga tekonolosi e fa'aoga) e fa'atatauina po'o fea masini e fa'aogaina.

Sensors ma Smart Sensors – O le a le igoa?

  • Fa'auigaga o Sensors ma Smart Sensors

Sensors ma isi IoT masini o le faavae faavae o le faaputuga tekinolosi IoT.Latou te pu'eina fa'amaumauga o lo'o mana'omia e a tatou talosaga ma tu'uina atu i feso'ota'iga maualuluga, faiga fa'avae.A o matou faʻamatalaina i la matou folasaga i tekinolosi iot, e mafai e se iot "poloketi" ona faʻaogaina le tele o masini.O le ituaiga ma le numera o masini faʻaogaina e faʻalagolago i manaʻoga o le poloketi ma le atamai o galuega.Ave se pusa suauu atamai: e mafai ona i ai le fiasefulu afe o masini.

  • Uiga o Sensors

Sensors o tagata liliu, pei o mea e taʻua o actuators.E fa'aliliuina e masini le malosi mai le tasi ituaiga i le isi.Mo masini atamai, o lona uiga e mafai e masini ona "lagona" tulaga i totonu ma faataamilo i masini latou te fesootai i ai ma mea faitino latou te faaaogaina (setete ma siosiomaga).

E mafai e masini ona iloa ma fuaina nei taʻaloga, mea tutupu, poʻo suiga ma faʻafesoʻotaʻi i latou i tulaga maualuga ma isi masini e mafai ai ona faʻaogaina faʻamaumauga mo le faʻaogaina, auiliiliga, ma isi.

O le sensor o se masini e iloa, fua, pe faʻaalia soʻo se aofaʻi faʻapitoa faʻapitoa (e pei o le malamalama, vevela, gaioiina, susu, mamafa, poʻo se mea tutusa) e ala i le faʻaliliuina i latou i soʻo se isi lava ituaiga (faʻapitoa eletise eletise) (mai: United Market Inisetiute Suesuega).

Parameters ma mea e mafai e masini ona "lagona" ma fesoʻotaʻi e aofia ai le tele o le tino e pei o le malamalama, leo, mamafa, vevela, vibration, susu, i ai o se vailaʻau faʻapitoa poʻo le kesi, gaioiga, i ai o pefu vaega, ma isi.

E manino lava, o masini o se vaega taua o le Initaneti o Mea ma e tatau ona matua saʻo aua o masini o le nofoaga muamua lea e maua ai faʻamatalaga.

Pe a lagona e le sensor ma auina atu faʻamatalaga, o loʻo faʻagaoioia le gaioiga ma faʻaogaina.E maua e le tagata galue le faailo ma faʻatulagaina le gaioiga e manaʻomia e fai ai gaioiga i le siosiomaga.O le ata o loʻo i lalo e faʻaalia atili ai ma faʻaalia nisi o mea e mafai ona tatou "lagona".IoT sensors e eseese i latou e fai foliga o modules sensor poʻo laupapa atinaʻe (e masani ona fuafuaina mo faʻaoga faʻapitoa mataupu ma faʻaoga) ma isi.

  • Fa'amatalaga ole Smart Sensor

O le faaupuga "atamai" na faʻaaogaina i le tele o isi faaupuga aʻo leʻi faʻaaogaina i le Initaneti o Mea.Fale popoto, pulega fa'aleaga, fale popoto, matauila moli, aai atamai, moli auala atamai, ofisa atamai, fale gaosi oloa ma isi.Ma, ioe, masini atamai.

O masini atamai e ese mai i masini ona o masini atamai o ni tulaga maualuga ma tekinolosi i luga o le laupapa e pei o microprocessors, teuina, diagnostics ma fesoʻotaʻiga meafaigaluega e faʻaliliu ai faʻailoga faʻaalia masani i faʻamatalaga numera moni (Deloitte)

I le 2009, na suʻesuʻeina e le International Frequency Sensors Association (IFSA) le tele o tagata mai aʻoaʻoga ma alamanuia e faʻamalamalamaina se masini atamai.A maeʻa le suiga i faʻailoga numera i le 1980s ma le faʻaopoopoga o le tele o tekinolosi fou i le 1990s, o le tele o masini e mafai ona taʻua o masini atamai.

O le 1990s na vaʻaia foʻi le tulaʻi mai o le manatu o le "pervasive computing", lea e manatu o se mea taua i le atinaʻeina o le Initaneti o Mea, aemaise lava i le faʻapipiʻiina o faʻasalalauga.I le ogatotonu o le 1990s, o le atinaʻeina ma le faʻaogaina o masini faʻaeletonika ma tekonolosi uaealesi i masini faʻalogo na faʻaauau pea ona faʻatupulaia, ma o le tuʻuina atu o faʻamatalaga i luga o le faʻavaeina o lagona ma isi mea na faʻateleina le taua.I aso nei, o loʻo faʻaalia lenei mea i le Initaneti o Mea.O le mea moni, o nisi tagata na taʻua fesoʻotaʻiga faʻalogo aʻo leʻi i ai le upu Internet of Things.O lea la, e pei ona mafai ona e vaʻai, e tele mea na tutupu i le avanoa faʻaoga atamai i le 2009.

 


Taimi meli: Nov-04-2021
WhatsApp Online Chat!