WiFi 6E ua lata ona ta le faamau o le seleselega

(Manatua: O lenei tusiga na faaliliuina mai le Ulink Media)

Wi-fi 6E ose tuaoi fou mo Wi-Fi 6 tekinolosi.O le "E" o loʻo tu mo le "Extended," faʻaopoopoina se faʻaili fou 6GHz i le uluai 2.4ghz ma le 5Ghz bands.I le kuata muamua o le 2020, na tuʻuina atu ai e Broadcom le faʻataʻitaʻiga o suʻega muamua o le Wi-Fi 6E ma faʻasalalau le muamua Wi-Fi 6E chipset BCM4389 i le lalolagi.I le aso 29 o Me, na faʻasalalau ai e Qualcomm le Wi-Fi 6E puʻe e lagolagoina ai alalaupapa ma telefoni.

 w1

Wi-fi Fi6 o loʻo faʻatatau i le 6th augatupulaga o tekinolosi fesoʻotaʻiga uaealesi, lea e faʻaalia ai le 1.4 taimi sili atu le saoasaoa o fesoʻotaʻiga Initaneti pe a faʻatusatusa i le 5th tupulaga.Lona lua, fa'atekonolosi fa'afouina, o le fa'aogaina o le OFDM orthogonal Frequency division multiplexing technology ma le MU-MIMO technology, e mafai ai e Wi-Fi 6 ona tu'uina atu feso'ota'iga feso'ota'iga mautu mo masini e o'o lava i fa'asologa o feso'ota'iga tele-masini ma tausia lelei le fa'aogaina o feso'otaiga.

O fa'ailo uaealesi o lo'o tu'uina atu i totonu ole alaleo fa'amaonia e le'i laiseneina ua fa'atonuina e le tulafono.O augatupulaga muamua e tolu o tekinolosi uaealesi, WiFi 4, WiFi 5 ma WiFi 6, faʻaaoga faʻailoga faʻailoga se lua, e pei ona faʻaalia i le ata o loʻo i lalo.O le tasi o le 2.4ghz band, lea e faigofie ona faʻalavelave mai le tele o masini, e aofia ai siaki pepe ma ogaumu microwave.O le isi, o le 5GHz band, ua faʻapipiʻi nei e masini Wi-Fi masani ma fesoʻotaʻiga.

O le masini fa'aola TWT (TargetWakeTime) fa'alauiloa mai e le WiFi 6 protocol 802.11ax e sili atu ona fetu'una'i, fa'ataga ai le umi o le fa'asaoina o le eletise, ma le tele o masini moe fa'atulagaina.I se tulaga lautele, o loʻo i ai tulaga lelei nei:

1. O le AP e feutagai ma le masini ma faʻamatalaina se taimi patino e maua ai le aufaasālalau.

2. Fa'aitiitia fe'ese'esea'iga ma fe'avea'i i tagata fa'atau;

3. Faʻateleina faʻateleina le taimi moe o le masini e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le eletise.

w2

Ole faʻataʻitaʻiga ole Wi-Fi 6 e tutusa ma le 5G.E fetaui lelei mo le maualuga o le saoasaoa, tele le gafatia, ma le maualalo o le latency scenario, e aofia ai faʻataʻitaʻiga o tagata faʻatau e pei o telefoni feaveaʻi, papa, faʻailoga fou atamai e pei o fale atamai, ultra-high definition applications, ma VR / AR.Tulaga o auaunaga e pei ole tausiga fa'afoma'i mamao 3D;Vaaiga maualuga-tele e pei o malaevaalele, faletalimalo, nofoaga tetele, ma isi tulaga tulaga tau alamanuia e pei o faleoloa atamai, faleteuoloa leai ni tagata, ma isi.

Fuafuaina mo se lalolagi o lo'o feso'ota'i ai mea uma, o le Wi-Fi 6 e matua fa'ateleina ai le gafatia ma le saoasaoa e ala i le fa'atatauina o fua fa'atatau i luga ma lalo.E tusa ai ma le lipoti a le Wi-Fi Alliance, o le tau o le WiFi i le lalolagi atoa o le 19.6 trillion US tala i le 2018, ma o le a oʻo atu i le 34.7 trillion US dollars i le 2023.

O le vaega o atinaʻe o le maketi WLAN na faʻatupulaia malosi i le q2 2021, faʻatupulaia le 22.4 pasene i lea tausaga ma lea tausaga i le $ 1.7 piliona, e tusa ai ma le IDC's global Wireless Local Area Networks (WLAN) lipoti kuata taʻitasi.I le vaega o tagata faatau o le maketi WLAN, o tupe maua na paʻu i le 5.7% i le kuata i le $ 2.3 piliona, ma mafua ai le 4.6% i lea tausaga ma lea tausaga faʻaopoopoga i le aofaʻi o tupe maua i le q2 2021.

Faatasi ai ma i latou, o oloa Wi-Fi 6 na faʻaauau pea ona tuputupu aʻe i le maketi faʻatau, faʻamauina mo le 24.5 pasene o le aofaʻi o tupe maua a tagata faʻatau, mai le 20.3 pasene i le kuata muamua o le 2021. WiFi 5 avanoa avanoa o loʻo maua pea le tele o tupe maua (64.1). %) ma uta vaega (64.0%).

O le Wi-fi 6 ua leva ona mamana, ae o le faʻasalalauina o fale atamai, o le numera o masini i totonu o le fale e fesoʻotaʻi atu i le uaea ua faʻateleina faʻateleina, lea o le a mafua ai le faʻalavelave tele i le 2.4ghz ma le 5GHz bands, e faigata ai mo Wi- Fi e ausia lona gafatia atoatoa.

O le tala a le IDC i le tele o fesoʻotaʻiga Initaneti o Mea i Saina i totonu o le lima tausaga o loʻo faʻaalia ai o fesoʻotaʻiga uaea ma le WiFi e sili ona maualuga le maualuga o ituaiga uma o fesoʻotaʻiga.O le numera o fesoʻotaʻiga uaea ma WiFi na oʻo atu i le 2.49 piliona i le 2020, e tusa ma le 55.1 pasene o le aofaʻi, ma e faʻamoemoe e oʻo atu i le 4.68 piliona i le 2025. I le mataʻituina o vitio, fale gaosi oloa, fale atamai ma le tele o isi faʻaaliga, uaea ma WiFi o le a tumau pea. faia se matafaioi taua.O le mea lea, o le faʻalauiloaina ma le faʻaogaina o le WiFi 6E e matua manaʻomia.

O le fa'aili fou 6Ghz e fai si leai se aoga, e maua ai le tele o alaleo.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le auala lauiloa e mafai ona vaevaeina i 4 lanes, 6 lanes, 8 lanes, ma isi, ma o le fusi o alaleo e pei o le "lane" faʻaaogaina mo le faʻasalalauina o faailo.O le tele o alaleo o lona uiga o le tele o "ala", ma o le a faʻaleleia atili le lelei o felauaiga.

I le taimi lava e tasi, ua faʻaopoopoina le 6GHz band, lea e pei o se alalaupapa i luga o se auala ua tumu, ma faʻaleleia atili ai le lelei o felauaiga o le auala.O le mea lea, i le maeʻa ai o le faʻalauiloaina o le 6GHz band, e mafai ona faʻatinoina le tele o le faʻaogaina o alaleo o le Wi-Fi 6, ma sili atu le lelei o fesoʻotaʻiga, ma maua ai le maualuga o le faʻatinoga, sili atu le gaosiga ma le maualalo o le latency.

w3

I le tulaga o talosaga, o le WiFi 6E e foia lelei le faʻafitauli o le faʻalavelave tele i le 2.4ghz ma le 5GHz bands.A uma mea uma, o loʻo i ai le tele o masini uaealesi i totonu o le fale i le taimi nei.Faatasi ai ma le 6GHz, e mafai ona fesoʻotaʻi masini e manaʻomia i luga ole initaneti i lenei faʻaili, ma faʻatasi ai ma le 2.4ghz ma le 5GHz, o le maualuga maualuga o le WiFi e mafai ona iloa.

w4

E le gata i lea, ae o le WiFi 6E o loʻo i ai foi se faʻaleleia tele i luga o le telefoni feaveaʻi, ma le maualuga o le 3.6Gbps, e sili atu nai lo le faaluaina o le WiFi 6 chip.E le gata i lea, o le WiFi 6E o loʻo i ai se faʻatuai maualalo ifo i lalo ifo o le 3 milliseconds, lea e sili atu i le 8 taimi maualalo nai lo le augatupulaga muamua i totonu o le siosiomaga mafiafia.E mafai ona maua ai le poto sili atu i taaloga, HIGH-DEFINITION video, leo ma isi vaega.


Taimi meli: Tes-15-2021
WhatsApp Online Chat!